Konstantīns Calko par soli tuvāk savam otrajam Eiropas čempiona titulam (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Oliver Read

Pagājušajā nedēļas nogalē slavenajā Moncas trasē Itālijā norisinājās pirmspēdējais «Radical Masters Euroseries» posms, kur sarežģītās sacīkstēs latviešu sportists Konstanīns Calko izcīnīja 1. un 3. vietu «Masters» klasē. Latvietis pirms sezonas noslēdzošā posma Barselonā Eiropas čempionāta kopvērtējumā tikai vienu punktu atpaliek no čempionāta šībrīža līdera, brazīlieša Viktora Korea.

«Šim posmam Itālijā gatavojos ļoti nopietni, jo ar iepriekšējiem Beļģijas posma rezultātiem biju ne visai apmierināts. Trenējos simulatorā Lielbritānijā, kā arī pirms «Radical» sacīkstēm aizvadīju vēl vienas sacīkstes šeit Moncā,» par gatavošanos sacīkstēm stāsta Calko.

Sestdienā, 5.oktobrī, Moncā norisinājās kvalifikācija un treniņi. Īsi pirms kvalifikācijas uzlija lietus un trasē visi devās ar lietus riepām. Diemžēl pārkarsušo riepu dēļ Calko izdevās kvalificēties vien astotajam pirmajām sacīkstēm. Otrajā kvalifikācijas braucienā Calko riskēja un pusslapjā trasē izbrauca ar cietā sastāva slikiem, taču risks atmaksājās un viņš spēja uzstādīt otro labāko laiku, tādējādi nodrošinot sev otro starta vietu svētdienas sacīkstēm.

Vēlak sestdienā, kad trase jau bija nožuvusi, norisinājās pirmās sacīkstes. Calko sākotnēji zaudēja vairākas pozīcijas, taču tad uzsāka pakaļdzīšanos un pēc pitstopa jau atradās trešajā pozīcijā. Šo pozīciju Calko saglabāja arī līdz pirmo sacīkšu finišam, tādējādi gūstot vērtīgos punktus sezonas kopvērtējumam. Pirmajās sacīkstēs uzvaru guva Calko galvenais konkurents Viktors Korea (Victor Correa), kurš šīm sacīkstēm bija kvalificējies kā pirmais.

Svētdiena sākās ar pārsteigumu - sacīkšu spēkrati aprīkoti ar slikiem, taču, izbraucot no pitstopa, sāka līt lietus. Calko boksos paspēja nomainīt slikus pret lietus riepām un pirmajā taisnē jau izrāvās sacīkšu vadībā, apsteidzot Džeimsu Litldžonu (James Littlejohn).

Tomēr Litldžons atguva pirmo pozīciju un līdz pitstopam Calko atrodās otrajā pozīcijā. Pēc pitstopa, kad Litdžonu nomainīja komandas biedrs Tonijs Velss (Tony Welss), Calko izdevās viņu apdzīt un finišēt pirmajam. Otrais šajās sacīkstēs finišējā Korea, pierādot to, ka arī cīņa par čempiona titulu starp viņu un Calko būs spraiga.

Tādējādi pirms pēdējā sezonas posma kopvērtējumā par sacīkšu līderi ir kļuvis Korea, otro vieto ieņem Calko, atpaliekot tikai vienu punktu. Izšķirošais «Radical Masters Euroseries» posms norisināsies Barselonā, Spānijā, 9. un 10.novembrī, kur izšķirsies, vai latvietis spēs izcīnīt savu otro Eiropas čempiona titulu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu