Arstarulsmirus - no hiphopera līdz filosofam (59)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sabiedrībā pazīstamais Gustavs Butelis mainījis savu radošo identitāti, pieliekot punktu hiphopera gaitām, lai uzrunātu klausītājus jaunā, daudz dziļākā līmenī - kā Arstarulsmirus.

Izmaiņām Gustavs gatavojies jau pēdējos divus gadus - ieturot 2 gadu pauzi mūzikā. «Iepazinos ar zinātniskiem pētījumiem par to, kā mūzikas un dziesmu vārdi ietekmē cilvēka psihi un emocionālos stāvokļus. Formulēju, kādas varētu būt dziesmas gan satura, gan formas ziņā. Vēlējos, lai tās ilgtermiņā atstātu vislabdabīgāko iespaidu uz klausītāju. Viena no sastāvdaļām, kas iztrūka agrāk, ir satura un formas bāzēšanās uz sirsnību. Uz to tad šobrīd arī lieku akcentu, rakstot un izpildot jaunās kompozīcijas,» medijiem skaidrojis Arstarulsmirus.

Jau 2012. gadā plašākā sabiedrībā nonāca stāvizrāde «Who Is Coding Who?», kurā Gustavs runā par kodiem un izmaiņām sevī. Viņš skaidri redz kā ir mainījies, piemēram, kopš 2004. gada, kad viņa dziesmās skanēja draudīgums, agresija un dziesmas bija asas. Gustavs stāvizrādē skaidroja arī tā iemeslus un saknes, pētot savu un citu reperu biogrāfijas, kas tālāk ietekmē arī radušās dziesmas un dzīvi kopumā.

Mūziķis ir atzinis, ka vārda maiņa ne tikai ir iezīmējusi jauna radošā cēliena sākumu, bet arī spēcīgi ietekmējusi viņa dzīvi. «Izmaiņas notikušas daudzos līmeņos. Izzuda daudzas iekšējās pretestības, kategoriskums, impulsivitāte komunikācijā, parādījās vairāk iecietības, tolerances, sirsnīguma - šīs bija nozīmīgākās izmaiņas,» teicis Gustavs.

<strong>Foto: Ex-Gustavo brīnumainās pārvērtības</strong>

Jaunais vārds un skatījums uz mūziku ietekmējis arī mākslinieka ārieni. Matu sakārtojuma maiņa esot tas pats iekšējo izmaiņu rezultāts, vēsta «Privātā dzīve».

Arī pamanāmās, izaicinoši košās reperu stila drēbes nu aizstājis toņos un fasonos pieklusinātāks vizuālais tēls, vēsta «PDz». «Visticamāk biju gana izbaudījis iepriekšējo tēlu. Tā sacīt, izpratis, izjutis, izgaršojis to līdz galam.»

Jau ziņojām, ka «Studentu paradīzes» galvenais muzikālais notikums bija Arstarulsmirus (Gustavo) atgriešanās uz lielās skatuves pēc divu gadu pārtraukuma.

Komentāri (59)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu