Gorkšs: Es cenšos koncentrēties uz pozitīvo (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Galvenā trenera maiņa Latvijas futbola valstsvienībai devusi motivāciju uzvarēt katrā spēlē, sarunā ar aģentūru LETA izteicās izlases kapteinis Kaspars Gorkšs.

Kā ziņots, augustā Latvijas futbola izlases galveno treneri Aleksandru Starkovu aizstāja Marians Pahars un kopš tā laika komanda rāda daudz sekmīgāku sniegumu.

Pašlaik Latvijas izlase gatavojas pēdējām divām 2014. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlēm - piektdien tā izbraukumā sacentīsies ar Lietuvu, bet 15. oktobrī savā laukumā uzņems Slovākiju.

«Līdz ar jaunā trenera atnākšanu esam saņēmuši motivāciju uzvarēt katrā spēlē. Protams, Lietuva ir kaimiņvalsts, tāpēc gaidāmo spēli varam vērtēt kā derbiju. Noteikti gribam uzvarēt un iepriecināt savus līdzjutējus,» sarunā ar aģentūru LETA izteicās Gorkšs.

Kā ziņots, Latvija ar Lietuvu iepriekšējo reizi tikās vēl tikai pirms mēneša, kad izcīnīja panākumu ar rezultātu 2:1. Pēc šī mača no amata tika atlaists Lietuvas izlases galvenais treneris Čaba Lāslo, kuru pašlaik aizstāj Igors Pankratjevs.

«Uzmanīgi jāskatās, ko varam ņemt līdzi no mūsu nesenās savstarpējās spēles. Lai arī Lietuvas izlasei ir mainījies galvenais treneris, saprotu, ka sastāvs lielākoties palicis nemainīgs. Šie spēlētāji mums ir pietiekoši labi zināmi,» secināja Gorkšs. «Parasti jauna trenera atnākšana komandai dod jaunu adrenalīna devu. Tāpēc varbūt pretiniekam būs kādas jaunas iestrādes, taču tas neko nemaina mūsu uzdevumos.»

Treniņos pirms gaidāmajām spēlēm Latvijas izlase ļoti aktīvi iespēlē uzbrukumu, un Gorkšs uzskata, ka tas ir tikai normāli. «Domāju, ka jebkuram spēlētājam gribas gūt vārtus un uzvarēt spēles. Tajā pašā laikā nedrīkst aizmirst par aizsardzību, jo atklāta futbola spēlēšana bieži vien ir pašnāvniecisks solis.»

Neskatoties uz to, ka šosezon viņš praktiski netiek laukumā sevis pārstāvētās Anglijas otrās līgas - «Championship» - komandas «Reading» sastāvā, Gorkšs cenšas saglabāt optimismu.

«Šāda situācija var nomākt vai motivēt. Katrs pats izvēlas, kāds būs tas efekts. Es cenšos koncentrēties uz pozitīvo un izmantot to kā motivāciju, jo man ir nepieciešama spēļu prakse un pozitīvās emocijas. Protams, mums visiem gribas spēlēt katru spēli, taču pašlaik vien jādara viss iespējamais, lai es pēc iespējas ātrāk spēlētu arī kluba sastāvā,» uzsvēra pieredzējušais aizsargs. «Katram noteikti ir savi paņēmieni, kā ar šādiem posmiem tikt galā. Tā noteikti ir vairāk psiholoģiska, nevis fiziska problēma. Es tomēr esmu pietiekoši pieredzējis, lai spētu ar šo situāciju tikt galā.»

Gorkšs ir gatavs palīdzēt arī Vitālijam Maksimenko, kuram arī ir līdzīgs spēļu prakses trūkums klubā. «Es nekad savus padomus vai ieteikumus neesmu liedzis, tāpēc, protams, esmu gatavs palīdzēt jebkuram komandas biedram. Maksimenko vēl ir jauns puisis, kuram daudz kas ir priekšā. Viņš ir pietiekoši spēcīgs gan kā futbolists, gan kā personība, lai tiktu ar šo situāciju galā.»

Pēc astoņām kārtām G grupā pa 19 punktiem ir Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Grieķijas izlasēm, slovāki tikuši pie 12 punktiem, Lietuvai ir astoņi punkti, Latvijai ir septiņi punkti, bet Lihtenšteinai - divi punkti.

Finālturnīrā, kas 2014. gadā notiks Brazīlijā, iekļūs deviņu apakšgrupu uzvarētājas, bet astoņas labākās otrās vietas ieguvējas izspēlēs vēl četras ceļazīmes uz finālturnīru izslēgšanas spēļu stadijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu