Īrijā atklāj 1989 «pabalstu tūristus»; aizturēts arī Latvijas piederīgais (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: paolotrabattoni.it, CC BY-SA 2.0

Īrijā pēdējo trīs gadu laikā aizturēti 1989 «pabalstu tūristi», kas dzīvo ārvalstīs un reizi vai divas mēnesī ierodas pēc pabalsta, vēsta Īrijas mediji.

Kā liecina Īrijas izdevuma «Journal» publicētā informācija, starp aizturētajiem ir vismaz viens Latvijas valstspiederīgais.

Īrijas Sociālās aizsardzības departaments ieviesis virkni pasākumu, lai cīnītos pret bezdarba un bērnu pabalstu izkrāpšanu.

Pabalsti netiek maksāti ar pārskaitījumu uz saņēmēja kontu, bet caur pasta elektroniskās informācijas transfēru, kas nozīmē, ka saņēmējam personīgi jāierodas pastā naudas saņemšanai.

Departamentam ir arī cieša sadarbība ar policijas imigrācijas biroju, kā arī kopš pagājušā gada vasaras Sociālās aizsardzības departamentam ir jaunas pilnvaras, kas ļauj inspektoriem strādāt lidostās.

Tas ļāvis lidostās aizturēt 101 personu, no kurām vairākas tikušas notiesātas par pabalstu izkrāpšanu.

«Journal» minējis dažus pabalstu izkrāpšanas piemērus, starp kuriem ir arī viens Latvijas valstspiederīgais, kuram par pabalstu izkrāpšanu piespriests divu gadu cietumsods.

Latvijas valstspiederīgais Īrijā nedzīvo kopš 2011.gada februāra, taču divas reizes mēnesī lidojis uz Īriju, lai saņemtu pabalstu.

Tiesas spriedums paredz, ka pēc soda izciešanas Latvijas valstspiederīgais tiks deportēts.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu