Švercenegers un Stallone apvienojas filmā «Bēgšanas plāns» (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

11.oktobrī Latvijā sāk demonstrēt filmu «Bēgšanas plāns» («Escape Plan»). Titullomas režisora Mikaela Hafstroma («1408», «Rituāls») jaunākajā lentē atveido Silvestrs Stalone un Arnolds Švarcenegers – asa sižeta filmu leģendas, kuri izpildījuši lomas virknē kases grāvēju.

«Bēgšanas plāns» ir trilleris par cietumu drošības ekspertu Reju Breslinu (Stalone), kurš tiek nepatiesi apsūdzēts slepkavībā un ieslodzīts viņa paša projektētā cietumā. Tas tiek dēvēts par «Kapu», jo ir visdrošākā un noslēgtākā ieslodzījuma vieta pasaulē. Viņa vienīgā iespēja izstrādāt bēgšanas plānu un izkļūt no cietuma ir iegūt kriminālo aprindu autoritātes (Švarcenegers) atbalstu. Filma uz Latvijas ekrāniem iznāk nedēļu pirms ASV pirmizrādes un virknes citu valstu.

Silvestrs Stallone stāsta par «Bēgšanas plānu» un filmēšanos kopā ar Arnoldu Švarcenegeru: «Mūsdienu skatītājs ir izglītos un zina, ko vēlas. Tāpēc ir jāpiedāvā kaut kas neparasts un īpašs, piemēram, mēs abi ar Ārniju vienā filmā! Mums abiem ir nopietna grāvējfilmu pieredze, taču jaunā filma izceļas ar to, ka tajā ir kas vairāk par apšaudēm un sprādzieniem... Mūsu varoņiem nākas likt lietā iztēli un prāta spējas, lai īstenotu bēgšanas plānu no pasaules drošākā cietuma. Es piekritu dalībai šajā projektā, jo filmas scenārijs ir ļoti reāls, taču tajā pašā laikā notikumi ir neparedzami. Esmu izlasījis ļoti daudz scenāriju un parasti pie aptuveni trīsdesmitās lapaspuses man ir skaidrs, kas notiks un kāds būs filmas atrisinājums. Tomēr «Bēgšanas plāna» sižeta pavērsienus es nevarēju iztēloties.»

Švarcenegers: «Lielu daļu karjeras, asa sižeta filmu «zelta laikmetā», mēs abi gājām paralēlus ceļus, filmējoties katrs savos projektos un sacenšoties ar to, kam ir iespaidīgāki muskuļi, lielāki ieroči un vairāk līķu uz ekrāna. Lai arī savdabīgā sāncensība turpinājās gana ilgi, mēs vienmēr esam cienījuši viens otra talantu un filmas.» Savukārt filmas producents Marks Kantons piebilst: «Slajs (Stallone) un Ārnijs (Švarcenegers) abi zina, ko filmas veidotāji no viņiem gaida. Viņi savām lomām gatavojas un trenējas pamatīgi. Lielai daļai cilvēku, kas ir divreiz jaunāki, nebūtu pa spēkam paveikt to, ko šīs lielā ekrāna leģendas spēj un ko viņi sniedz šajā filmā.»

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu