Igo un Valts Pūce priecēs klausītājus koncertuzvedumā «Zeme» (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Pirms trīs gadiem kopā ar komponistu Jāni Strazdu tika uzsākts četru dabas stihiju cikla «Uguns. Zeme. Ūdens. Gaiss» pirmais projekts «Uguns», kuru ar dzejas, mūzikas, kā arī vizuālās mākslas palīdzību un savu mītisko stāstu par pasauli veidoja Igo. Šogad mūziķis saviem klausītājiem piedāvā savu otro šī cikla muzikālo projektu «Zeme», kas tiek veidots ar dziedātāja un daudzpusīgā mākslinieka Igo radītu dzeju un komponista Valta Pūces oriģinālmūziku.

Jaunā koncertuzveduma pirmajā daļā Igo un komponists Valts Pūce kopā ar mūziķiem: ģitāristu Armandu Alksni, bundzinieku Kasparu Kurdeko, basģitāristu Reini Ozoliņu, pianistu Juri Kristonu, dziedātājām Alisi un Bizaķi, flautistu Andi Klučnieku, kā arī Latvijas Nacionālā teātra aktrisi Ditu Lūriņu-Eglienu un dziedātāju Ievu Kerēvicu atskaņos skaņdarbus, kuri veltīti zemes tēmai, savukārt koncerta otrajā daļā skanēs skaņdarbi no Igo zelta repertuāra.

Koncertprogrammā būs redzamas arī video mākslinieces Gitas Straustiņas video projekcijas, kurās teicēja lomā piedalās Dailes teātra aktieris Juris Strenga, kā arī vairāk nekā 40 dažādu pasaules valstu pārstāvji no Indijas, Šrilankas, Bengālijas, Nepālas, Armēnijas, Nigērijas, Brazīlijas, Ķīnas, Korejas, Uzbekistānas, Filipīnām, Marokas u.c., kas šobrīd par savu mājvietu sauc Latviju. Visi šie dažādo kultūru pārstāvji ir ierunājuši frāzi, katrs savā valodā, kas tiks atskaņota koncertprogrammas noslēguma dziesmā «Mana Zeme», par to, cik katram sava zeme ir svēta un svarīga, ka tā ir jākopj un jāsaudzē.

Ar jauno koncertuzvedumu «Zeme» savus mūzikas cienītājus Igo priecēs 25. oktobrī Valmieras Kultūras centrā, 1. novembrī Jelgavas kultūras namā, 2. novembrī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē un noslēgumā - 8. novembrī Rīgas Stradiņa universitātes aulā .

  • Biļetes uz jauno koncertuzvedumu «Zeme» iespējams iegādāties «Biļešu Paradīze» kasēs, biļešu cena 5.00-15.00 LVL.
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu