«Samsung» tirgū laiž viedtelefonu ar izliektu ekrānu (21)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ceturtdien Dienvidkorejas tirgū nonāks pirmie Dienvidkorejas elektronikas uzņēmuma «Samsung Electronics Co.» ražotie viedtelefoni ar ieliektu ekrānu, kompānijai cenšoties saglabāt līderpozīcijas aizvien piesātinātākajā tirgū.

Tālrunis «Galaxy Round», kura 5,7 collu ekrāns abās malās ir nedaudz ieliekts, pārdošanā Dienvidkorejas veikalos nonāks līdz ceturtdienas pēcpusdienai, pavēstīja valsts lielākais mobilo sakaru operators «SK Telecom».

Izliekti ekrāni, kas ir vieglāki un plānāki par pašreiz tirgū pieejamiem displejiem, tikai piedzīvo savu izaugsmi ekrānu tehnoloģijās, kas aizvien vairāk pārslēdzas uz elastīgiem paneļiem, kurus iespējas saliekt, vai pat satīt vai salocīt.

«Samsung» trešdien paziņoja, ka jaunā viedtālruņa cena veidos aptuveni 1,08 miljonus vonu (520 latus).

Kompānija gan nenorādīja, kad telefons, kas aprīkots ar «Google» izstrādāto «Android» operētājsistēmu un 2,3 gigahercu četru kodolu procesoru, tirdzniecībā nonāks citās valstīs.

Tikmēr «Samsung» konkurents LG pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka sācis viedtelefoniem paredzētu izliektu ekrānu paneļu masveida ražošanu un šomēnes gatavojas prezentēt savu viedtālruni ar izliektu ekrānu.

Tomēr uzņēmumiem vēl nepieciešams izstrādāt arī citas ierīču komponentes, tostarp akumulatorus, kas būtu spējīgas liekties kopīgi ar ierīci.

Izliekti ekrāni jau ir pieejami tirdzniecībā lielo ekrānu televizoros, kurus piedāvā gan «Samsung», gan LG. Šie ekrāni piedāvā krietni uzlabotāku skatīšanās pieredzi, taču ir krietni dārgāki par parastajiem ekrāniem.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu