Vienojas pakāpeniski paaugstināt mikrouzņēmuma nodokli līdz 15% (170)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Valdošā koalīcija atbalsta ierosinājumu pakāpeniski palielināt mikrouzņēmuma nodokli, sākot no 2015.gada, līdz 2017.gadā tas sasniegs 15%.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šodien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka sanāksmē apstiprināta vienošanās, ka šim Saeimas neatkarīgo deputātu priekšlikumam ir koalīcijas partneru atbalsts. Dombrovskis gan piebilda, ka no koalīcijas deputātiem, iespējams, viens nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK pārstāvis to neatbalstīs.

Pēc premjera domām, šīs priekšlikums būtu jāskata vienlaikus ar citiem likumprojektiem, kas saistīti ar nākamā gada budžetu.

Priekšlikuma autore deputāte Elīna Siliņa aģentūrai LETA skaidroja, ka mikrouzņēmumu nodokļa likme tiks palielināta no 9%, kā tas ir patlaban, līdz 11% 2015.gadā, savukārt 2016.gadā mikrouzņēmumu nodokļa likme būtu 13%, bet 2017.gadā - 15%.

Tāpat Siliņas priekšlikumi paredz palielināt iemaksu daļu, kas tiek novirzīta sociālajai apdrošināšanai.

Komentāri (170)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu