Ceptas kabaču ripiņas ar brī sieru (10)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.amam.lv

Rudens ir viennozīmīgi bagātākais ražas laiks, tāpēc mājās ēdām maksimāli daudz dārzeņus. Šeit būs vēl viena ātra ideja vakariņām vai pusdienām. Brī siera vietā var izmantot tādu sieru, kāds labāk garšo vai vieglāk pieejams.

Sastāvdaļas:

  • Kabacis 1 gab
  • Brī siers (stūrītis)
  • Olas 2 gab
  • Milti 70 g
  • Sāls un pipari
  • Garšvielas (pēc garšas)
  • Olīveļļa
  • Zaļumi pēc izvēles

Pagatavošana:

Vidēja lieluma kabaci nomazgājiet un sagrieziet 0,5 biezās ripās.

Kabaču ripas apviļājiet miltos un olā, apcepiet olīveļļā no katras puses 2 - 3 min, līdz zeltainam brūnumam.

Ceptās kabaču ripas kārtojiet uz cepamplātes. Virsū liekot sagriezto brī sieru un zaļumus pēc garšas. Manā gadījumā tie bija pētersīļi. Noslēdzošajā kārtā liekat virsū vēl vienu kabaču ripu.

Kabačus cep 180° grādos, 5 – 10 min, līdz siers ir izkusis.

Pasniedz ar gaļu vai salātiem pēc izvēles.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu