Nav viegli kļūt par Superpuiku (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Krastiņš

8. oktobrī Tehniskās jaunrades namā «Annas 2» norisinājās konkursa «Superpuika 2014» 1. kārta, kurai bija pieteikušies 173 zēni no visas Latvijas. 2. kārtai kvalificējās 31 dalībnieks no   Rīgas, Jūrmalas, Jelgavas, Daugavpils, Aizupes, Priekuļiem, Ādažiem, Carnikavas, Tukuma, Vaboles, Kaunatas, Briežuciema, Valkas, Stalbes, Blomes un Jēkabpils.

Puiši parādīja savas spējas daudzpusīgi – maketējot automodeļus, veidojot trīsdimensionālu vidi plaknē, balansējot uz lentes un minot velo pedāļus fiziskajā trasē, vadot trases auto modeļus un meklējot pareizās atbildes erudīcijas testā. Visu pārbaudījumu veikšana kopumā aizņēma 5 stundas, uzdevumu vērtēšanā tika iesaistīti 12 TJN «Annas 2» speciālisti.

«Superpuika 2014» 1. kārta puikām nodrošināja ne tikai pārbaudījumus, bet arī vērtīgu mācību pieredzi. Vizuāli radošajā uzdevumā vairums zēnu pirmo reizi aizdomājās par to, kas ir trīsdimensionāla telpa un kā to stilizēt uz plakanas lapas. Putuplasta auto modelēšana labāk padevās tiem, kas ikdienā apmeklē tehnisko virzienu nodarbības, kā arī sadzīvē nav lutināti un biežāk darbojušies, piemēram, ar nazi.

Fiziskajā trasē ar līdzsvara, līšanas, spēka un velobraukšanas elementiem varēja ievērot plašu rezultātu amplitūtu – labākā rezultāta autors tika galā četras reizes ātrāk par lēnāko. Savukārt erudīcijas testa jautājumi skāra tēmas, ar ko puiši ierasti nesaskaras skolā, piemēram: «Ar ko viedtālrunis atšķiras no iepriekšējās paaudzes telefoniem?»

Tiem pušiem, kuri spējuši tikt labāko 31 starpā, jāsāk gatavoties konkursa 2. kārtai, kas notiks TJN «Annas 2» 4. decembrī.

«Superpuika» ir ikgadējs konkurss 11 – 12 gadīgiem zēniem, kuri vēlas sevi izaicināt un pierādīt tehnisku, radošu, praktisku un fizisku uzdevumu veikšanā. Konkurss notiek mācību gada laikā vairākās kārtās ar finālu Rīgas Cirkā, kurā cīnās 10 spēcīgākie.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu