Modes dizainers Reinis Ratnieks pamanīts Maskavā (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

 Jaunais un talantīgais latviešu modes dizainers Reinis Ratnieks nesen atgriezies no Maskavas jauno modes mākslinieku konkursa «Russian Siluet», kur sestdien, 6. oktobrī, ar savu kolekciju «No tittled» veiksmīgi pārstāvēja Latviju un jauno modes mākslinieku konkursu «Habitus Baltija 2013».

Sešdesmit modes mākslinieku konkurencē Reinis Ratnieks iekļuva labāko desmitniekā un guva iespēju piedalīties Maskavas modes nedēļā nākamā gada aprīlī. Reinis būs viens no trim dizaineriem, kas nozīmīgajā modes pasākumā pārstāvēs konkursu «Russian Siluet».

Konkurss «Russian Siluet» notiek reizi divos gados, un tajā iespēju piedalīties gūst tikai paši labākie jaunie modes dizaineri no dažādām valstīm. Šogad pasākumā pēc 32 atlases konkursiem piedalījās 60 jaunie modes mākslinieki no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Azerbaidžānas, Baltkrievijas, Armēnijas, Kazahstānas un Baltijas valstīm.

Konkursa modes skates vēroja 2000 skatītāju, bet konkursa dalībnieku veikumu vērtēja žūrija 40 cilvēku sastāvā. Žūrijā bija Krievijā un pasaulē atzīti modes dizaineri, modes eksperti, žurnālisti un modes industrijas pārstāvji, tostarp – Viktorija Andrejanova, Konstantīns Andrikopuls, Klods Bonuči (Claude Bonucci), Damjano Antonaco (Damiano Antonazzo), Aleksandrs Arngolds, Vladimirs Zubecs un daudzi citi.

Reinis Ratnieks ir gandarīts par dalību konkursā un atzīst: «Nenovērtējams ieguvums ir konkursā iegūtā pieredze un kontakti, kas bieži vien ir vērtīgāki par saņemtajām balvām. Tā man bija lieliska iespēja iepazīt Krievijas modes vidi un smelties idejas, vērojot citu dizaineru veikumu».

Iespēju piedalīties prestižajā jauno modes mākslinieku konkursā «Russian Siluet» Reinis Ratnieks guva, pateicoties veiksmīgai dalībai 13. starptautiskajā jauno modes mākslinieku konkursā «Habitus Baltija 2013», kas šogad pulcēja 44 jaunos modes māksliniekus no 14 valstīm.

Nākamais konkurss «Habitus Baltija 2014» notiks 2014. gada 5. aprīlī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Konkurss ir iekļauts Eiropas kultūras galvaspilsētas «Rīga 2014» programmā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu