Apsūdzētais Livanovičs Meļko auto esot nejauši aizmirsis 146 500 eiro (46)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

SIA «Energy Consulting» vadītājs Andrejs Livanovičs, kuram celta apsūdzība par kukuļa došanu bijušajam AS «Latvenergo» viceprezidentam Aigaram Meļko, izmeklētājiem apgalvojis, ka Meļko automašīnā viņš nejauši aizmirsis 146 500 eiro (102 961 latu).

Kā izriet no Meļko advokāta Vara Klotiņa šonedēļ Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā stāstītā, pirms dažiem gadiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāji Meļko automobilī veikuši kratīšanu un atraduši tur naudu. Kā aģentūrai LETA precizēja prokurors Māris Leja, atrastās naudas apmērs bijis 146 500 eiro.

Neilgi pirms kratīšanas Meļko bija ticies ar Livanoviču. KNAB izmeklētāji jautājuši Meļko, no kurienes viņa mašīnā uzradusies tik liela naudas summa, bet Meļko sacījis, ka viņam nav ne jausmas. Šo pašu jautājumu izmeklētāji uzdevuši Livanovičam, kurš atbildējis, ka netīšām aizmirsis naudu Meļko mašīnā, tiekoties ar viņu.

Livanovičs arī paskaidrojis, ka šāda naudas summa viņam bijusi līdzi tāpēc, ka par to vēlējies nopirkt aptuveni pusi SIA «Būvenergoserviss» (vēlāk pārsaukts par SIA «Austrumu energoceltnieks») kapitāla daļu, ja firmas galvenais īpašnieks un vadītājs Mihails Paladijs būtu šādam darījumam piekritis.

Minēto Livanoviča skaidrojumu izmeklētājiem šonedēļ tiesā atstāstīja Meļko advokāts Klotiņš, piesakot lūgumu kādā citā no «Latvenergo» pamata kriminālprocesa izdalītā lietā.

Kā ziņots, krimināllietu, kurā Livanovičs apsūdzēts par kukuļdošanu pēc Krimināllikuma (KL) 323.panta 2.daļas, bet Meļko un viņa kādreizējais kolēģis Gunārs Cvetkovs - par kukuļņemšanu pēc KL 320.panta 3.daļas, Rīgas rajona tiesa paredzējusi sākt izskatīt 21.oktobrī plkst.11.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga, Rīgas rajona tiesai nodotajā lietā apsūdzības celtas saistībā ar «Latvenergo» rīkoto konkursu «Pļaviņu hidroelektrostacijas hidroagregāta Nr.4, 5, 7 rekonstrukcija».

Saskaņā ar apsūdzību kukuļošana notikusi laika periodā no 2007.gada 1.augusta līdz 2010.gada 15.jūnijam. Kukulis dots par to, lai AS «Latvenergo» rīkotajā konkursā «Pļaviņu hidroelektrostacijas hidroagregātu Nr.4, 5, 7 rekonstrukcija - iekārtu iegāde» uzņēmuma «Alstom Power Sweden AB» piedāvājums tiktu atzīts par izdevīgāko un lai ar šo uzņēmumu tiktu noslēgts valsts pasūtījuma līgums.

Tāpat prokuratūras skatījumā kukulis dots par to, lai minētā līguma izpildes laikā no «Latvenergo» amatpersonu puses tiktu izrādīta labvēlīga attieksme pret darbu izpildītāju un pieņemti šim uzņēmumam izdevīgi lēmumi. Kopējais kukuļu apmērs bijis 627 100 eiro jeb 440 728 lati, liecina apsūdzība.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, iekams tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā. Konkrētajā lietā celto apsūdzību pamatotība būs jāpārbauda tiesai.

Komentāri (46)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu