Priekšzīmīgs darbinieks no Latvijas Īrijā izdara savdabīgu «noziegumu»; tiesa viņu attaisno (136)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Canadian Pacific, CC BY-NC 2.0

Īrijā tiesa šonedēļ izskatīja lietu pret kādu priekšzīmīgu darbinieku no Latvijas, kurš pērnā gada pēdējā dienā tika aizturēts svešā mājoklī. Tiesa noraidījusi pret viņu izvirzītās apsūdzības.

Kā vēsta portāls «baltic-ireland.ie», atsaucoties uz Īrijas medijos publiskoto informāciju, Latvijas piederīgais Deniss Deņisovs aizturēts 31.decembra naktī svešā mājoklī, slēpjoties aiz Ziemassvētku egles.

Tiesas sēdē tika norādīts, ka mājas īpašnieks tajā naktī zvanīja policijai, informējot, ka viņa mājā kāds ir ielauzies, jo nostrādājusi signalizācija. Likumsargi mājā atrada Deņisovu, kurš slēpās aiz egles, turklāt viņam kājās nav bijuši apavi un viņš bijis pamatīgā alkohola reibumā.

Deņisovs, kuram nav iepriekšēju sodāmību, atzina sevi par vainīgu iekļūšanā svešā īpašumā un bija gatavs segt nodarītos zaudējumus.

Apsūdzētā advokāts informēja tiesu, ka Latvijas valstspiederīgais Īrijā dzīvo četrus gadus, kopā ar draudzeni un bērnu. Deņisovs strādājot kādā vilnas fabrikā.

Tiesai no apsūdzētā darbavietas nodota vēstule, kurā teikts, ka Deņisovs ir lielisks darbinieks, un nodarījums ir viņam pilnīgi neraksturīgs.

Advokāts sacīja, ka atbildētājs un viņa māsa Jaungada vakariņās kopā ar draugiem bija dzēruši, izlietojot trīs pudeles viskija uz pieciem cilvēkiem. Vēlāk Deņisovs ar čībām kājās pavadījis draugu uz viesu namu, bet pēc tam sastrādājis visus šos «brīnumus».

Pats viņš vēlāk nevarēja paskaidrot, kas bija noticis, bet advokāts uzskata, ka viņš dzērumā bija apmaldījies un nevarēja atrast ceļu uz savām mājām.

Pēc pozitīva probācijas dienesta ziņojuma saņemšanas, kurā bija teikts, ka apsūdzētais nav alkoholiķis un notikušais ir bijis «ārkārtas incidents», tiesa noraidīja apsūdzības.

Komentāri (136)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu