Hejnova un Bondarenko atzīti par gada labākajiem Eiropas vieglatlētiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par šī gada Eiropas labākajiem vieglatlētiem speciālā ceremonijā sestdien Tallinā nosaukts ukraiņu augstlēcējs Bohdans Bondarenko un čehu barjerskrējēja Zuzana Hejnova.

24 gadus vecais Bondarenko šogad uzvarēja pasaules čempionātā, kā arī Dimanta līgas kopvērtējumā. Tāpat viņš spēja sasniegt 2,41 metru augstumu, kas ir labākais rezultāts pasaulē 19 gadu laikā.

Aiz viņa balsojumā palika Lielbritānijas garo distanču skrējējs Mo Farahs un poļu vesera metējs Pāvels Fajdeks.

Savukārt 26 gadus vecā Hejnova, kura specializējas 400 metru barjerotajā distancē, uzvarēja visās 13 sacensībās, kurās šogad piedalījās, triumfējot arī pasaules čempionātā.

Otro vietu šajā aptaujā ieņēma slavenā krievu kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva, kurai sekoja Itālijas maratonskrējēja Valērija Straneo.

Par gada labāko jauno sportistu kļuvis 22 gadus vecais serbs Emirs Bekričs, kurš specializējas 400 metru barjerskrējienā. Viņš šogad sasniedza jaunu nacionālo rekordu, sasniedzot visu laiku ātrāko rezultātu Eiropā U-23 vecuma grupā. Tāpat Bekričs tika pie bronzas pasaules čempionātā.

Savukārt labākā jaunā sportiste ir 17 gadus vecā 800 metru skrējēja Anita Hinriksdotira no Islandes. Viņa šogad triumfēja pasaules jaunatnes čempionātā un Eiropas junioru rekordā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu