RTU dāvinājumā saņem vērtīgu radioaparātu kolekciju (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien, 14. oktobrī, Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) tās 151. gadadienā saņēmusi dāvinājumā 150 radioaparātu kolekciju Ls 22 246 vērtībā no RTU Goda darbinieka Jura Viktora Eizentāla. «Gribētu pateikties par šo dāvinājumu, jo tas ir liels ieguldījums mūsu studentu attīstībā. Ir nepieciešams rādīt viņiem vēsturiskās liecības, kas parāda lietas, ko esam izstrādājuši pirms daudziem gadiem – uz šīs bāzes mēs varam celt nākotni,» atzina RTU rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis.

«RTU nav tāda cilvēka, kuru mēs nebūtu apjautājuši, vai nav iespēja iegūt kādu vecu radiouztvērēju. Tie ir kolēģi un studenti, kas dāvinājuši radiouztvērējus, ir bijuši dažādi ceļi, kā tie nonākuši mūsu īpašumā. Šī ir viena no lielākajām radiouztvērēju kolekcijām Latvijā. Mums ar to jālepojas – tā ir pasaules līmenī,» atzīst RTU Goda darbinieks Juris Viktors Eizentāls.

Nododot RTU īpašumā vērtīgo kolekciju, Juris Viktors Eizentāls godina universitāti tās 151. gadadienā. Radioaparātu kolekcija tiks nodota RTU Elektronikas un telekomunikāciju fakultātes (ETF) īpašumā. Kolekcija tiks izmantota kā izglītojošs materiāls saistībā ar radioaparātu vēsturi.

Juris Viktors Eizentāls 1961. gadā absolvējis Rīgas Politehniskā institūta Automātikas un skaitļošanas tehnikas fakultāti (RPI ASTF). No 1961. līdz 2001. gadam bijis RPI ASTF (vēlāk – RTU ASTF/Radiotehnikas un sakaru fakultātes (RSF)) Radioiekārtu katedras asistents, aspirants, docents. No 1973. līdz 1974. gadam RPI Radioiekārtu katedras vadītājs. Saņēmis Jāņa Lintera prēmiju par ieguldījumu elektronisko sakaru nozares attīstībā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu