Rumāņiem pašiem savs superauto (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Oktobrī notiekošajā Bukarestes autoizstādē par īpašu pārsteigumu parūpējās ražotāja «GHE-O» prezentētais visurgājējs «Rescue», kuru izstrādājuši pašmāju speciālisti Rumānijā.

Auto var lepoties ar iespaidīgu un pat draudīgu izskatu, tomēr primāri tas izstrādāts, lai glābtu cilvēku dzīvības. Nepieciešamības gadījuma auto ir aprīkojams ar kāpurķēdēm vai pie riteņiem piestiprināmiem gaisa rezervuāriem, kuri auto gluži kā laivai ļauj pārvietoties arī pa ūdens virsmu. Ugunsdzēsējiem paredzētā variantā visurgājējs ir aprīkojams ar 620 litru ūdens tvertni un sūkņiem. Ražotāji sola, ka militārām vajadzībām automašīnas motors var tikt nodrošināts arī ar elektromagnētisko sistēmu aizsardzību.

«Rescue» ir 5,2 metrus garš, 2,7 metrus plats, 2,4 metrus augsts un tas sevī var uzņemt līdz pat 11 pasažieriem. Neraugoties uz iespaidīgajiem gabarītiem, tā svars sasniedz tikai nepilnas 3 tonnas. Tas padara šo milzi vieglāku par dažu labu «Land Cruiser» apvidus auto modeli, secinājis viens no portāla «Digitaltrends.com» komentētājiem Pīters Brauns.

Runājot par degvielas patēriņu, cilvēku dzīvību glābšanā šis aspekts varētu arī nespēlēt nozīmīgāko lomu. Interesentiem tiek piedāvāta izvēle starp benzīna dzinējiem ar jaudu 340 līdz 500 zirgspēkiem vai arī dīzeļa agregātiem ar jaudu no 218 līdz 304 zirgspēkiem. Pats par sevi saprotams, ka auto ir pieejams arī modifikācijā ar ūdensnecaurlaidīgu motoru.

«Ir žēl, ka šāds transporta līdzeklis ir nepieciešams, tomēr priecājos, ka tāds ir izgudrots. Tas varētu būt viens no piemērotākajiem auto, lai spētu pārdzīvot zombiju apokalipsi,» savā komentārā secina Brauns.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu