«Toyota» pasaulē atsauc 885 000 automašīnu (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» ceturtdien paziņoja, ka pasaulē atsauc 885 000 automašīnu, lai novērstu problēmas ar gaisa kondicionēšanas iekārtu, kas var izraisīt noplūdi, kura var ietekmēt gaisa spilvenu darbību.

Šis atsaukums aptver «Camry», «Camry Hybrid», «Avalon», «Avalon Hybrid» un «Venza» pagājušā un šā gada modeļus.

Vairums automašīnu jeb 803 000 paredzēts atsaukt ASV, bet 15 000 automobiļu tiks atsaukti Tuvajos Austrumos un 1600 Eiropā.

«Toyota» norādīja, ka problēma saistīta ar gaisa kondicionēšanas sistēmas kondensatora iekārtu. Ūdens no šīs iekārtas korpusa var notecēt uz gaisa spilvenu kontroles moduli un izraisīt īssavienojumu, kura dēļ instrumentu panelī var izgaismoties gaisa spilvenu brīdinājuma signāls, bet atsevišķos gadījumos tas var arī ietekmēt gaisa spilvenu darbību vai pat izraisīt to netīšu atvēršanos.

Tāpat kompānija pavēstīja, ka pastāv iespēja par stūres pastiprinātāja sistēmas disfunkciju gadījumā, ja tiek bojāta komunikācijas līnija gaisa spilvenu kontroles modulī.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu