Nosaukti produkti, kuri negatīvi ietekmē cilvēka psihi (42)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: roboppy, CC BY-NC-ND 2.0

Zinātnieki no Granādas un Las Palmas de Gran Kanāriju Universitātēm pētījuši ikdienā lietojamu produktu ietekmi uz cilvēku psihi, raksta «kp.ru»

Zinātnieki atklājuši, ka lietotie produkti ietekmē psihisko veselību. Pētījums bija ļoti vērienīgs, tajā piedalījās vairāk nekā 9000 Spānijas iedzīvotāju. Zinātnieki eksperimenta dalībniekus novēroja mēnesi.

Pētījumā atklāts, ka uz psihi graujošu iedarbību atstāj saldi konditorejas izstrādājumi, kuri nav cepti mājās, saldumi un visa veida ātrās uzkodas. Šādas pārtikas lietošana izsauc agresiju, depresiju, trauksmi, satraukumu.

Eksperimentā noteikts, ka psihē izmaiņas sākas apmēram pēc trīs nedēļu ilgas šo produktu lietošanas.

Produktu negatīvo ietekmi speciālisti skaidro ar transtauku iedarbību, jo organisms tos slikti pārstrādā, tāpēc tie uzkrājas iekšējos orgānos. Šo produktu sliktā iedarbība ir arī holesterīna līmeņa asinīs paaugstināšana un aptaukošanās veicināšana.

Pētījumā atklāts, ka lieliska ir svaigu augļu un dārzeņu iedarbība. Tie, bez jau iepriekš zināmajām lieliskajām īpašībām, dod arī emocionālu līdzsvaru, vieglumu un mieru.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu