FM: LM akcionāri turpina maldināt savus darbiniekus un visu sabiedrību (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Uzņēmuma «Liepājas Metalurgs» (LM) akcionāri ar paziņojumiem Latvijas medijiem turpina maldināt savus darbiniekus un visu Latvijas sabiedrību par iespējamu valsts kredītsaistību kapitalizāciju, jo 10.oktobrī uzņēmuma lielākie kreditori saņēma priekšlikumus grozījumiem Tiesiskās aizsardzības procesa (TAP) pasākumu plānā, kas ir pretrunā pirmdien izplatītajam paziņojumam.

<em><strong>«Liepājas metalurgs» piedāvā valstij kapitalizēt uzņēmuma parādus.</strong></em>

Kā portāls «Apollo» uzzināja Finanšu ministrijā (FM), ministrija aicina LM strādāt pie uzņēmuma iesniegtā un kreditoru saskaņotā TAP pasākumu plāna izpildes, nevis sniegt publiskus paziņojumus plašsaziņas līdzekļos.

FM uzsver, ka no valsts atbalsta aspekta nav atbalstāms LM lūgums par parāda pret valsti kapitalizāciju, jo tas tiktu viennozīmīgi uzskatīts kā jauns atbalsts privātam uzņēmumam, bet šādu atbalstu nevar saskaņot ar Eiropas Komisiju ne zem viena no valsts atbalsta regulējumiem.

Kā jau vairākkārt norādīts, jebkāda valsts iesaistīšanās uzņēmuma glābšanā var tikt izvērtēta tikai tad, ja solidāri iesaistās pārējie uzņēmuma kreditori un no tā nekādu labumu negūst pašreizējie uzņēmuma akcionāri.

Pretēji apgalvotajam, maksātnespēja nenozīmē, ka uzņēmuma darbība nav atjaunojama. Uzņēmums var turpināt darbību citu akcionāru vadībā, tiem iegādājoties uzņēmuma aktīvus.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu