Policija atkārtoti brīdina iedzīvotājus par datorvīrusu (66)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: margot.trudell, CC BY-NC-SA 2.0

Policija joprojām brīdina iedzīvotājus par datorvīrusu, kas, apmeklējot dažādas interneta vietnes, parādās kā uznirstošs logs ar Valsts policijas emblēmu un brīdinājuma tekstu, ka dators ir bloķēts un 48 stundu laikā it kā jāsamaksā naudas sods.

Kā portālu «Apollo» informēja Valsts policijas pārstāve Ance Rozīte, pēdējās dienās policija no iedzīvotājiem saņēmusi vairākus satrauktus zvanus par to, ka, apmeklējot dažādas mājas lapas internetā, uz datora ekrāna parādījies «logs» ar Valsts policijas emblēmu un brīdinājuma tekstu, ka noteiktā laikā ir jāapmaksā sods.

Policija brīdina, ka šāda veida «uznirstošā informācija» ir datorvīruss un, ja redzat un saņemat šādu informāciju savā datorā, ieteicams ar iesniegumu vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Valsts policija brīdina iedzīvotājus nekādā gadījumā nereaģēt uz šādu informāciju un nekādā gadījumā neveikt maksājumus, jo šādā veidā netiek veikta sodu uzlikšana un to piedziņa.

mājas lapā

Komentāri (66)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu