Foto: «Apple» iepazīstina ar supervieglo «iPad Air» un jauno «iPad Mini» (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Tehnoloģiju ražotājs «Apple» otrdien Sanfrancisko svinīgi prezentējis savu jaunāko produktu- «iPad Air», kā arī vairākus «Mac» portatīvos datorus, ziņo aģentūra «The Associated Press».

Jaunais «iPad», salīdzinājumā ar savu 635 gramus smago priekšgājēju, sver tikai 450 gramus. «Apple» mārketinga daļas vadītājs Fils Šillers to nodēvējis par «kliedzoši ātru ierīci», piebilstot, ka tas ir astoņas reizes ātrāks kā 2010. gadā iznākušais oriģinālais «iPad».

«iPad Air» pārdošanā parādīsies no 1. novembra un par ierīci ar 16 gigabaitu atmiņu būs jāšķiras no 499 ASV dolāriem, kamēr «iPad 2» arī turpmāk maksās 399 ASV dolārus.

Kompānija iepazīstināja arī ar jauno «iPad Mini». Tas var lepoties ar jaunu retina displeju un stipri ātrāku procesoru. To darbina tāda pati 64 bitu mikroshēma, kāda iekļauta arī «iPadAir» ierīcēs.

«iPad» produktu tirgus daļa pēdējā laikā ir kritusies, zaudējot konkurences cīņā ar lētākiem «Android» operētājsistēmas produktiem. Finanšu analītikas uzņēmums «Gartner Inc.» prognozē, ka 2013. gada beigās «iPad» un ar «Android» sistēmu operējošās ierīces tirgu savā starpā sadalīs aptuveni uz pusēm. Pirms diviem gadiem «iPad» produkti vēl aizņēma 65% tirgus, kamēr «Android» bija jāsamierinās ar 30%.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu