Vairāku gadu garumā vilto un realizē monētas (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Aizvadītās nedēļas nogalē Ekonomisko noziegumu pārvaldes darbinieki aizturējuši divus 30 gadus vecus vīriešus, kuri, iespējams, vairāku gadu garumā izgatavojuši monētām līdzīgus priekšmetus un ar tām iegādājušies preces no kafijas un  kombinēto preču tirdzniecības automātiem, kā arī saņēmuši naudas atlikumu.

Kā portālu «Apollo» informēja Valsts policijas pārstāve Sintija Virse, vīrieši tika aizturēti 19.oktobrī, Rīgā pie kādas vispārizglītojošās mācību iestādes. Aizturēšanas brīdī policija pie vīriešiem atrada un atsavināja arī viltotās monētas.

Šobrīd noskaidrots, ka abi darbojušies dažādās Latvijas pilsētās, iespējams, vairāku gadu garumā. Monētas izgatavojuši saviem spēkiem, lai pēc tam tās izmantotu preču iegādei automātos, saņemot arī naudas atlikumu, jo automāts viltotās monētas atpazina kā īstu naudu.

Abi aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā un ir vārākas reizes sodīti par dažādiem likuma pārkāpumiem. Vienam no aizturētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, savukārt otram – nodošana policijas uzraudzībā.

Policijā ir sākts kriminālprocess un saskaņā ar krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu abiem vīriešiem var draudēt brīvības atņemšana līdz pat pieciem gadiem.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu