Samazināti viesabonēšanas tarifi sarunām starp Latviju un Baltkrieviju (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: garrettc, CC BY-NC-SA 2.0

Sadarbība viesabonēšanas tarifu samazināšanas jomā starp Latvijas un Baltkrievijas mobilo sakaru operatoriem ir risinājusies sekmīgi, un ieguvēji no tās ir gan iedzīvotāji, gan arī uzņēmēji, atzīts šodien Rīgā notiekošās Latvijas-Baltkrievijas Starpvaldību komisijas ekonomiskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos 9.sēdes laikā.

Kā norāda Satiksmes ministrijas sakaru departamenta direktors Edmunds Beļskis, «pirms gada ierosinātā iniciatīva ir guvusi atsaucību pie Latvijas un Baltkrievijas operatoriem, kā rezultātā ir reāli samazināti viesabonēšanas tarifi. Tādējādi Latvijas iedzīvotājiem, ceļojot uz Baltkrieviju, ir iespēja mobilos sakarus izmantot lētāk un līdz ar to - vairāk.»

Darbs pie viesabonēšanas tarifu samazināšanas tika sākts pēc sadarbības protokola par starptautisko viesabonēšanas tarifu samazināšanu parakstīšanas 2012.gada 6.decembrī. Protokola puses ir Latvijas Satiksmes ministrija un Baltkrievijas Sakaru un informatizācijas ministrija; to līdzparakstījuši arī abu valstu mobilo sakaru operatori.

Kā skaidro Satiksmes ministrijā, protokola parakstīšana un no tā izrietošās mobilo sakaru operatoru savstarpējās vienošanās pozitīvi ietekmē Latvijas un Baltkrievijas iedzīvotāju tūrisma un uzņēmējdarbības sakarus. Protokols veicina arī mobilo sakaru operatoru darbību, jo, samazinoties viesabonēšanas tarifiem, prognozējams viesabonēšanas pakalpojumu izmantošanas pieaugums.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu