Foto: Atklāta «Šarlotes poliklīnika» Rīgas 1.slimnīcas teritorijā (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rigasdome, All Rights Reserved

Rīgas 1.slimnīcas teritorijā šodien notika svinīga rekonstruētā 23.korpusa jeb «Šarlotes poliklīnikas atklāšana.

Poliklīnika šonedēļ jau atsākusi darbu. Darbi 23.korpusā tiek veikti pēc Rīgas domes Īpašuma departamenta pasūtījuma. Gan projektēšanu, gan ēkas rekonstrukcijas un renovācijas darbus veica AS «LNK Industries», un kopumā objektā ieguldīti 1,8 miljoni latu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

«Šarlotes poliklīnika» apvienojusi bijušās pašvaldības poliklīnikas Grēcinieku ielā 34 un Brīvības ielā 100, kā arī zobārstniecību Stabu ielā 9. Agrākā stacionārās nodaļas ēka ar kopējo platību 2304 kvadrātmetri ir pārveidota par bērnu veselības centru, kur pieejamas ģimenes ārstu prakses, bērnu speciālistu konsultācijas, stomatoloģijas, rehabilitācijas un ūdensdziedniecības pakalpojumi.

Ēkas Grēcinieku ielā 24 un Brīvības ielā 100 Rīgas dome pārdeva izsolē attiecīgi par 2,24 miljoniem un 534 000 latu.

Rīgas 1.slimnīca ir vecākā civilā slimnīca Latvijā, un šogad tā svin 210 gadu jubileju. Slimnīca ir dibināta 1803.gadā kā Rīgas trūcīgo jeb nabagu slimnīca bijušās Kroņa aptiekas dārza vietā - tolaik Karātavu un Balinātāju ielas stūrī. Slimnīca ir ne tikai Latvijas medicīnas kultūrvēsturisks, bet arī arhitektūras piemineklis, jo tās celtniecībā un izbūvē realizētas savam laikam progresīvas idejas un šo darbu vadījuši Latvijas izcilākie arhitekti.

No 2010.gada Rīgas pašvaldības SIA «Rīgas 1.slimnīca» strādā kā daudzprofilu ambulatorā iestāde ar lielāko dienas stacionāru Rīgā. Slimnīcas komplekss Rīgas centrā aizņem septiņus hektārus.

Rīgas 1. slimnīca ir plaša profila ambulatorā ārstniecības iestāde. Slimnīcā ir pieejamas mūsdienīgas diagnostikas, ārstēšanas un rehabilitācijas iespējas gan poliklīnikā, gan dienas stacionārā. Slimnīcai ir līgums ar Nacionālo veselības dienestu, līdz ar to tajā var saņemt gan valsts apmaksātus pakalpojumus, gan pakalpojumus par maksu.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu