Latvijā no šodienas oficiāli pieejami jaunie «iPhone 5S» un «iPhone 5C» (35)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijā un vairāk nekā 25 citās valstīs no šodienas pie oficiālajiem dīleriem būs pieejami kompānijas «Apple» jaunie viedtālruņi «5S» un «5C», teikts «Apple» mājaslapā.

Pašlaik Latvijas vienīgā oficiālā dīlera «Latvijas Mobilais telefons» (LMT) mājaslapā ir iespējams pieteikties teju visa veida jaunajiem «iPhone» viedtālruņiem, tomēr par to cenu līdz šim LMT ziņas sniegt atteicās. Likumsakarīgi būtu, ja pie «Apple» oficiālā pārstāvja viedtālruņu cenas būtu zemākas nekā «Capital» un «Tele2», jo piegādes ķēdē tiek izslēgts vismaz viens starpnieks.

Kā jau ziņots, ASV elektronikas koncerns «Apple» septembra sākumā izlaida divus jaunus populārā viedtālruņa «iPhone» modeļus - «5S» un «5C». «iPhone 5S» tiek pozicionēts kā «iPhone 5» pēctecis ar uzlabotiem tehniskajiem rādītājiem un taustiņā iebūvētu pirkstu nospiedumu nolasītāju. «iPhone 5C» pēc tehniskajiem rādītājiem ir identisks «iPhone 5» un tiek piedāvāts cilvēkiem, kas vēlas vairāk ekspresijas, izvēloties kādu no telefona korpusa krāsām.

3.oktobrī Latvijā pirmais jaunos «Apple» viedtālruņus sāka tirgot datoru veikals «Capital», un vēlāk tos saviem klientiem piedāvāja arī mobilo sakaru operators «Tele2». Tā kā šie komersanti nav oficiālie «Apple» izplatītāji, tad, visdrīzāk, viņu piedāvātās ierīces tika ievestas no tā saucamajām pirmā viļņa valstīm, kur jaunie «iPhone» bija pieejami jau 20.septembrī.

«5S» 16GB sākotnējā cena pie «Tele2» un «Capital» bija 689 lati, bet 64 gigabaitu (GB) versijas telefonam - 899 lati. «iPhone 5C» 16GB pašlaik «Capital» veikalā maksā 589 latus.

Uzreiz pēc jauno «iPhone» parādīšanās pārdošanā Latvijā daudzos tehnikas forumos un sociālajos tīklos varēja lasīt sašutuma pilnus komentārus par augstajām cenām. Par spīti tam, gan «Capital», gan arī «Tele2» ziņo, ka visi telefoni īsā laikā tika izpirkti.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu