Atbalsta tirdzniecības centra «Rimi» būvniecību Rēzeknē (22)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Piektdien Rēzeknes pilsētas domes sēdē, izvērtējot būvniecības ieceres atbilstību Rēzeknes pilsētas teritorijas plānojuma un apbūves noteikumu prasībām un publiskās apspriešanas aptaujas lapās izteiktos viedokļus, pašvaldības deputāti nolēmuši atbalstīt tirdzniecības centra «Rimi» būvniecību Rēzeknē, Atbrīvošanas alejā 125.

Kā aģentūru LETA informēja Rēzeknes pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laura Sondore-Strode, SIA «AVT-V» ierosinātās būvniecības ieceres publiskās apspriešanas laikā no 9.septembra līdz 9.oktobrim Rēzeknes pilsētas domes Iedzīvotāju apkalpošanas centrā saņemtas sešas aptaujas lapas. Trijās no tām iedzīvotāji atbalstījuši būvniecības ieceri, norādot, ka tādējādi palielināsies preču un pakalpojumu klāsta dažādība un piedāvājums un tiks radītas jaunas darba vietas.

Divās aptaujas lapās, kas saņemtas no blakus esošās dzīvojamās mājas Lubānas ielā 23 iedzīvotājiem, pret būvniecības ieceri pausta noraidoša attieksme. Iedzīvotāji norādījuši, ka, veicot tirdzniecības centra būvniecību, varētu tikt skartas blakus esošās dzīvojamās mājas īpašuma tiesības, autotransporta izplūdes gāzes negatīvi ietekmēs iedzīvotāju veselību, objekta būvniecības rezultātā paaugstināsies trokšņa un vibrācijas rādītāji, kā arī mitruma līmenis blakus esošajā īpašumā.

Pie objekta tehniskā projekta izstrādes iedzīvotāji aicinājuši ievērot likumdošanas normas, kas reglamentē ar būvniecību un īpašuma tiesībām saistītos jautājumus. Savukārt, lai samazinātu trokšņu līmeni, iedzīvotāji aicinājuši nodrošināt apstādījumu joslu starp dzīvojamo māju Lubānas ielā 23 un tirdzniecības centru.

Vienā aptaujas lapā kāds iedzīvotājs, paužot noraidošu attieksmi pret būvniecības ieceri, norādījis, ka, izstrādājot būvprojektu, jāņem vērā gājēju un velobraucēju prioritātes, objekts jānovieto tuvāk gājēju ietvēm, kā arī autostāvvietu daļā ieteicams ierīkot apstādījumu zonu.

Iedzīvotāju izteiktie priekšlikumi, ierosinājumi un nosacījumi tikšot ņemti vērā būvprojektēšanas gaitā.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu