Apkrāptie viesstrādnieki Lielbritānijā pagaidām nav lūguši palīdzību atgriezties Latvijā (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CropShot, CC BY-NC-ND 2.0

Latvijas vēstniecība Lielbritānijā nepieciešamības gadījumā ir gatava izsniegt ārkārtas ceļošanas dokumentus un sniegt palīdzību, organizējot personu atgriešanos Latvijā, taču pagaidām no Lielbritānijā apkrāptajiem strādniekiem tādi lūgumi nav saņemti, aģentūrai LETA skaidroja vēstniecības konsulārās nodaļas vadītāja Sanda Sīlīte-Galiņa.

«Vēstniecība regulāri sazinās ar Kembridžšīras policiju un seko līdzi notikumu gaitai. Kembridžšīras policija mums ir apstiprinājusi, ka gan aizturēto, gan cietušo vidū ir Latvijas pilsoņi. Lietā joprojām notiek izmeklēšana, kas tiek veikta arī sadarbībā ar Latvijas policiju starptautiskās sadarbības ietvaros,» atklāja Sīlīte-Galiņa.

Viņa arī sacīja, ka neviens no aizturētajiem nav izteicis vēlēšanos, lai par viņa aizturēšanu tiktu informētas Latvijas iestādes, tai skaitā vēstniecība.

Par cietušajiem rūpējas vietējās labdarības organizācijas, atkarībā no nepieciešamības un vēlmēm sniedzot palīdzību Lielbritānijā, ja personas nevēlas atgriezties Latvijā, piebilda Sīlīte-Galiņa.

Kā ziņots, 15.oktobrī Lielbritānijas policija veica apjomīgu operāciju Kembridžšīrā cīņā pret Latvijas un Lietuvas viesstrādnieku paverdzināšanu lauksaimniecības darbos.

Plašajā reidā Visbīčā, Mārčā un Kingslinnā piedalījās 300 likumsargi, aizdomās par likumpārkāpumiem imigrantu darbā iekārtošanā aizturot deviņus cilvēkus - septiņus vīriešus un divas sievietes.

Starp aizturētajiem ir Latvijas pilsoņi Ivars Mežals un Juris Valujevs.

Mežals apsūdzēts par nelicenzētu starpniecību darbā iekārtošanā, par viesstrādnieku šantažēšanu un par krāpšanos, uzdodoties par viesstrādnieku pārstāvi. Savukārt Jurim Valujevam izvirzītas apsūdzības par nelicenzētu starpniecību darbā iekārtošanā, viesstrādnieku šantažēšanu un sazvērestību imigrācijas likumu pārkāpšanā.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu