Šodien 15 Latvijas pilīs un muižās Leģendu nakts pasākumi (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien Latvijas Piļu un muižu asociācija interesentiem piedāvā Leģendu nakts pasākumu, aicinot apmeklēt 15 Latvijas Piļu un muižu asociācijas biedru sarūpēto programmu, aģentūru LETA informēja asociācijā.

Leģendu naktī savas durvis ver Latvijas pilis un muižas dažādos Latvijas novados, ļaujot izbaudīt to īpašo atmosfēru, iepazīt leģendu stāstu un teiku noslēpumaino burvību.

Sākoties Leģendu naktij, savas durvis plkst.16 vērs Alsviķu muiža, Alsviķu arodskolas svētku zālē piedāvājot tematisku pasākumu «Ceļā uz Leģendu nakti». Pasākuma laikā varēs klausīties audzēkņu leģendu lasījumus, vērot improvizācijas spēles, baudīt pavisam nelielas uzkodas, kuras būs pagatavojuši skolas pavāru grupas audzēkņi, savukārt Cesvaines pils programmu piedāvās no plkst.19. Šajā pilī būs iespēja baudīt romantisku pils gaisotni 19.gadsimta mūzikas pavadībā un iemēģināt roku tušas glītrakstīšanas darbnīcā, ieklausīties Cesvaines pils noslēpumos, doties naksnīgā pastaigā pa pili un beidzot sastapt Balto dāmu.

Dundagas pils apmeklētājus uzņems no plkst.20 līdz pusnaktij. Šī būs vienreizēja iespēja iejusties pils teiku tēlos, izbaudīt noslēpumainu gaisotni, ar tagadnes acīm atskatīties pagātnē un ielūkoties nākotnē, bet Jaunlaicenes muiža Leģendu naktī piedāvās maksas pakalpojumu, savukārt Jaunpils pilī viesi lāpu gaismā varēs doties ekskursijā apkārt blakus esošajam Dzirnavu dīķim, apskatot kādreizējās Jaunpils muižas ēkas, uzklausot tā laika un mūsdienu leģendas. Ar nostāstiem par apbedījumiem Jaunpils baznīcas apkārtnē, Mīlestības dzirnavām, muižas krogiem un aptieku pils gide izklaidēs klausītājus trīs ekskursijās, kas sāksies plkst.18.30, 19.30 un 20.30.

Jērcēnmuižas mednieku namā varēs iepazīties ar ģēģerēšanu, lidoņu cilti un bauru laika rotu, varēs klausīties salonansambļa «Barkarola» koncertā un piedalīties ballē, bet Krāslavas muižā nakts ekskursijas dalībnieki tiks biedēti ar Eiro, Baltajām dāmām un Klaiņojošajiem mūkiem, savukārt Kukšu muižas apmeklētājus sagaidīs ekskursijas, kas sāksies plkst.19 un notiks pilnās stundās.

Lielplatones muiža programmu piedāvās no plkst.16, un tās laikā būs ekskursijas, senlietu tirdziņš un muzikāli priekšnesumi. Pelču pilī Leģendu nakts notiks no plkst.20 līdz 22, un šajā laikā varēs doties ekskursijā pa pils stacijām, kurās varēs izzināt pils vēsturi, darboties radošajās darbnīcās, bet piena muiža «Berghof» plkst.20 piedāvās ekskursiju, leģendas un nostāstus par Barona fon Mēdema laikiem un dueta «Kā māsas» koncertu.

Spāres muiža rīkos pasākumu «Pie uguns gaismas vakarā», kas sāksies plkst.20, Šlokenbekas muiža piedāvās izrādi «Līgavainis» un ekskursiju ar muižas pārvaldnieci pa muižas darba telpām, bet Ungurmuiža atklās stāstus un nostāstus par dzīvi muižā, kā arī piedāvās aplūkot ASV dzīvojošā latviešu mākslinieka Aivara Zandberga gleznu izstādi un šovasar restaurētā 18.gadsimta sienas gleznojuma fragmentu «Vecajā istabā».

Leģendu naktī iesaistīties arī Latvijas Ceļu muzejs un Milzkalnes bibliotēka, bet Vecauces pilī tiks rīkots pasākums «Ko dara muižas ļaudis Vecaucē, kad kungu nav mājās». Viesiem plkst.18 tiks izrādīta Rūdolfa Blaumaņa viencēliena luga «Sestdienas vakars», bet pēc tam iecerēta kopīga vakarēšana pie kamīna.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu