Jauno modes dizaineru konkursā uzvar Eva Borherte (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noslēdzies Riga Fashion Mood jauno modes dizaineru konkurss, kuru organizēja Latvijas Modes palāta sadarbībā ar konceptveikaliem Taste Latvia, žurnālu Pastaiga un Banku augstskolas programmu «Uzņēmumu vadīšana radošajās industrijās». Par konkursa uzvarētāju kļuvusi Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūras studente Eva Borherte ar savu kolekciju «Plankumainā zeme». Jaunā modes dizainere balvā saņems EUR 1000 savas kolekcijas komercializācijai un realizācijai konceptveikalos Taste Latvia.

Konkurss bija radījis lielu rezonansi un dalībnieku ieinteresētību. Kopumā tika saņemti 27 pieteikumi. Konkursantu vidū bija Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas, Latvijas Mākslas akadēmijas, RTU Apģērbu un tekstila tehnoloģiju studenti, kā arī interesenti, kuri nestudē ar modes dizainu saistītās jomas, taču vēlas sevi realizēt šajā industrijā.

Konkursam saņemto pieteikumu dažādība bija ievērojama. Tāpēc žūrija palielināja finālistu skaitu, izvēloties sešus konkursantus, kuri pieredzes, izglītības un kolekcijas dizaina rokraksta ziņā bija atšķirīgi. Konkursa finālā iekļuva Zane Poriete, Arvils Linde, Eva Borherte, Agnese Eiduka ar zīmolu Halarah, Dana Jasinkeviča un Ērikas Rudikas & Elīnas Gorjačkinas kopkolekcija.

Jauno modes dizaineru konkursa finālistiem tika radīta iespēja savas kolekcijas plašākai publikai izrādīt Rudens Riga Fashion Mood modes festivālā, kurš 3. un 4. oktobrī norisinājās lidostas «Spilve» ēkā. Tas izvērtās par krāšņu notikumu skatītājiem un nozīmīgu pieredzi jaunajiem modes dizaineriem. Šīs modes skates tika atzinīgi novērtētas, izpelnījās īpašas skatītāju simpātijas un mediju uzmanību.

Jauno modes dizaineru konkursa uzvarētājs tika izvēlēts, izsverot dažādus kritērijus, tai skaitā kolekcijas koptēlu, modeļu konstrukciju, audumu pielietojumu un nēsājamību, kā arī komercizstrādes iespējamību, tās sarežģītības līmeni un potenciālo pieprasījumu tirgū. Konkursa uzvarētājas Evas Borhertes kolekcija izpelnījās žūrijas atzinību, novērtējot kolekcijas koptēla un detaļu pārdomātību, individuālo rokrakstu, praktiskuma un nēsājamības savienojumu. Kolekcijas daudzslāņainie komplekti no dažādu materiālu un faktūru salikuma, ar interesantu krāsu toņu gammas saspēli rada praktiski valkājamu apģērbu gan atsevišķās vienībās, gan individuāli sakombinētos komplektos.

Dizainere Eva Borherte ir Latvijas Mākslas akadēmijas Modes mākslas maģistrantūras studente. Konkursā viņa startēja ar savu kolekciju «Plankumainā zeme». Apģērbus iedvesmojusi Latvijas un Kirgizstānas daba, etnogrāfija un tautas tērpi.

Uzvarētāja saņem EUR 1000, kuru vērtībā viņai ir iespēja rūpnieciski izstrādāt savu kolekciju un pēc tam to realizēt Latvijas modes konceptveikalos Taste Latvia. Sadarbībā ar Banku augstskolas maģistra studiju programmu «Uzņēmumu vadīšana radošajās industrijās» Eva varēs saņemt bezmaksas biznesa konsultācijas.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu