«airBaltic» 2013.gada deviņus mēnešus noslēdz ar peļņu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas aviokompānija «airBaltic» 2013.gada trešajā ceturksnī strādājusi ar tīro peļņu 9,28 miljonu latu apmērā, teikts aviokompānijas paziņojumā.

«airBaltic» korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags informē, ka līdz šim «airBaltic» ir ievērojami pārsniegusi tās sākotnējos biznesa plānus un iepriekšējā gada zaudējumus 18,78 miljonu latu apmērā 2013.gada deviņos mēnešos no janvāra līdz septembrim pārvērtusi par tīro peļņu vairāk nekā pusmiljona latu apmērā.

Aviokompānijas izpilddirektors Martins Gauss norāda: «Mēs esam veikuši «airBaltic» restrukturizāciju, kontrolējot izmaksas, pārvaldot kapacitāti un uzlabojot efektivitāti, un 2013.gada pirmajos deviņos mēnešos esam sasnieguši ievērojamu tīrās peļņas pieaugumu par +19,31 miljoniem latu, salīdzinot ar to pašu periodu pagājušajā gadā. Tas nozīmē, ka «airBaltic ReShape» programma ir veiksmīga.»

«Peļņas nodrošināšana nebija viegls uzdevums, kas prasīja ļoti rūpīgu ikviena mūsu uzņēmuma darbības aspekta izvērtēšanu,» norādījis Gauss, piebilstot: «Un, jā, bija arī no daudz kā jāatsakās. Mums bija jāpārtrauc darbība atsevišķos maršrutos. Samazinājām arī «airBaltic» floti no 34 uz 25 lidmašīnām. Tas tika veikts mūsu flotes vispārējas modernizācijas programmas ietvaros. Šovasar mēs arī uzlabojām lidojumu grafikus un sasniedzām par 15% efektīvāku lidmašīnu izmantojumu. No mūsu biznesa perspektīvas, lidmašīnas ir kā «rūpnīcas» ar spārniem, un to efektīvāka izmantošana nozīmē mazāk laika, ko tās pavada uz zemes un līdz ar to mazākas izmaksas par vienību, tāpēc varam piedāvāt saviem klientiem vēl izdevīgākus lidošanas nosacījumus.»

2013.gada janvāra - septembra periodā «airBaltic» ieņēmumus par produkcijas vienību ir uzlabojusi par četriem procentiem (RASK – ieņēmumi uz vienu sēdvietu kilometru), salīdzinot ar to pašu periodu iepriekšējā gadā.

Ieņēmumi bija 179,89 miljonu latu apmērā, sasniedzot pieaugumu par diviem procentiem salīdzinājumā ar to pašu periodu pagājušajā gadā, neraugoties uz lidojumu kapacitātes samazinājumu, informē Vanags.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu