Par Maikla Džeksona netīšu nonāvēšanu apsūdzētais ārsts izlaists no cietuma (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pirmdien no cietuma izlaists kardiologs Konrāds Marijs, kurš 2009.gadā tika notiesāts par popdziedātāja Maikla Džeksona netīšu nonāvēšanu. Konrāda agrā atbrīvošana notika saskaņā ar Kalofornijas štata mēģinājumiem padarīt cietumus mazāk pārpildītus.

Pie cietuma gaidīja žurnālisti, taču Konrāds tika izvests par aizmugurējām durvīm. Cietumā priekšā pulcējās arī daži Džeksona fani, un viens no tiem spēlēja dziesmas no 1982.gada albuma «Thriller». 2009.gadā Džeksons negaidīti mira 50 gadu vecumā. Sešas nedēļas ilgā prāvā, kas tika plaši atspoguļota medijos, Konrāds tika notiesāts par dziedātāja netīšu nogalināšanu.

Apsūdzības puse pierādīja, ka Konrāds bezrūpīgi devis Džeksonam spēcīgo anestētiķi propofolu, lai palīdzētu viņam labāk gulēt. 2011.gadā 60 gadus vecajam ārstam par netīšu nonāvēšanu tika piespriests maksimālais sods - četri gadi cietumā, taču ieslodzījuma vietu pārslogojuma dēļ viņš tika atlaists ātrāk.

Konrāda ārsta licences darbība apturēta Kalifornijas, Nevadas un Teksasas štatos, kuros viņš varēja praktizēt pirms Džeksona nāves. Pēc Džeksona nāves daudzi izteica atbalstu «popa karalim», kaut arī pirms tam viņa karjeru bija aptumšojusi dīvainā uzvedība un apsūdzības pedofilijā.

Tagad Džeksons ir visvairāk pelnošā mirusī slavenība, liecina biznesa žurnāla «Forbes» apkopotā informācija. Gada laikā dziedātāja mantojuma pārvaldītāji guvuši ienākumus 160 miljonu dolāru (81,6 miljonu latu) apmērā.

Kā jau ziņots, šomēnes Džeksona ģimene zaudēja tiesas prāvā pret koncertu rīkotāju kompāniju AEG, ko viņi apsūdzēja nolaidībā, nolīgstot Mariju par dziedātāja personīgo ārstu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu