Vētras sekas Ventspilī: notikuši vairāki ielaušanās mēģinājumi (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: matthewthecoolguy, CC BY-SA 2.0

Pagājušajā naktī, kad vētras dēļ visa Ventspils palika bez elektrības, sabiedriskās kārtības nodrošināšanai un īpašumu aizsardzībai pastiprinātā režīmā strādāja pašvaldības un Valsts policija, veidojot arī kājnieku patruļas, - izdevies novērst vairākus ielaušanās mēģinājumus, aģentūru LETA informēja Ventspils domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītājas vietniece Linda Rudzroga.

Jau ziņots, ka vētras postījumu rezultātā 28.oktobra vakarā - īsi pirms pusnakts - Ventspilī pilnībā tika pārtraukta elektroapgāde.

Atbilstoši Ventspils ostas kapteiņa dienesta sniegtajai informācijai nakts laikā spēcīgākais vējš sasniedza 34 m/s. Pašlaik vējš ir rimies. Pēdējo reizi pilns elektrības atslēgums Ventspils pilsētā bija 2005.gada janvārī.

Drošu pašvaldības un ostas uzņēmumu darbību nodrošina ģeneratori, kuru darbība, gatavojoties gaidāmajai vētrai, sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) tika jau iepriekš pārbaudīta.

Komunālie dienesti nakts laikā regulāri attīrīja ielas no kokiem un zariem. Atsevišķām ēkām bojāti jumti, bojātas atsevišķas ceļa zīmes un informatīvās norādes.

Visas pašvaldības iestādes un uzņēmumi, tostarp Ventspils slimnīca, strādā maksimāli iespējamā režīmā. Darbojas arī pirmsskolas izglītības iestādes.

Kā ziņots, Ventspilij kopš plkst.8.53 pakāpeniski tiek atjaunota elektroenerģijas piegāde, aģentūru LETA informēja «Latvenergo» preses sekretāre Ivita Bidere. Atjaunota elektrības piegāde no Grobiņas pa 110 kilovoltu augstsprieguma līniju.

Kā ziņots, vētras dēļ nedarbojās divas 110 kilovoltu augstsprieguma līnijas, kas nodrošina elektrības piegādi Ventspilij. Tiklīdz elektroenerģijas piegāde augstsprieguma līnijā atjaunota, «Sadales tīkls» var atjaunot elektrību mājsaimniecībām.

Elektroenerģijas piegādes problēmas ir arī Kuldīgā, Talsos un Dundagā.

Kā liecina aģentūras LETA novērojumi, vietās, kur ir traucēta elektroapgāde, ir iespējami mobilo sakaru traucējumi, kā arī nestrādā vairākas degvielas uzpildes stacijas un bankomāti.

Spēcīgā vēja dēļ elektroapgāde šorīt bija traucēta vairāk nekā 100 000 mājsaimniecību visā Latvijā.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu