Eiropā velosipēds pirmo reizi kļūst populārāks par automašīnu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rebecapaz, CC BY-NC-SA 2.0

Pārdoto velosipēdu skaits Eiropā pirmo reizi pārsniedzis pārdoto automašīnu skaitu, savā pētījumā noskaidrojis portāls «Npr.org».

Pētījuma autori šo tendenci skaidro ar Eiropas finanšu krīzes sekām, jo arvien vairāk cilvēku taupības nolūkos izvēlas velosipēdu. Tādas pilsētas kā Parīze, Amsterdama vai Kopenhāgena ir labi pazīstamas ar savām senajām velopārvietošanās tradīcijām, taču tagad velosipēdu tirdzniecība pārspējusi pārdoto automašīnu skaitu arī tādās autocienītāju valstīs kā Spānijā un Itālijā. Visā Eiropā šai tendencei spējušas pretoties tikai Beļģija un Luksemburga.

Pirmajā vietā Eiropā pēc pārdoto velosipēdu skaita ierindojusies Vācija, kuras iedzīvotāji 2012. gadā iegādājušies nepilnus četrus miljonus divriteņu, tai seko Lielbritānija, Francija un Itālija.

Par absolūtajiem velopirkšanas čempioniem attiecībā pret auto iegāžu skaitu kļuvuši mūsu kaimiņi lietuvieši, kas iegādājušies gandrīz desmit reizes vairāk divriteņu nekā automašīnu. Arī Latvijas iedzīvotāji 2012. gadā pārliecinoši devuši priekšroku velosipēda iegādei, kas noticis trīs ar pusi reižu biežāk nekā automašīnas pirkums.

2013. gada sākumā automašīnu pārdošanas skaitļi sasniedza zemākos rādītājus pēdējo 20 gadu laikā un ņemot vērā pieaugošo ekoloģiskās domāšanas popularitāti, gaidāms, ka tendence dot priekšroku velosipēdam tuvākajā laikā varētu kļūt vēl izteiktāka.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu