KNAB sāk kriminālprocesu par iespējamu VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonu kukuļošanu (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: (davide), CC BY-NC-ND 2.0

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šā gada septembrī uzsācis kriminālprocesu saistībā ar iespējamu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes amatpersonu kukuļošanu.

Kā informē KNAB Korupcijas novēršanas nodaļas galvenā speciāliste Inta Nolle, pirmstiesas izmeklēšanas laikā iegūto pierādījumu kopums dod pamatu KNAB izmeklētājam uzskatīt, ka VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas, izmantojot starpniekus, pieprasījušas kukuli, lai nodrošinātu labvēlīga lēmuma pieņemšanu VID Muitas kriminālpārvaldes lietvedībā esošajā kriminālprocesā iesaistītajai personai.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka informāciju par savā lietvedībā esošo kriminālprocesu VID amatpersonas nodevušas starpniekiem, kuri kriminālprocesā iesaistītajai personai piedāvājuši apmaiņā pret prettiesisku labumu nodrošināt labvēlīga lēmuma pieņemšanu kriminālprocesā. VID amatpersonām ar starpniekiem tika nodots kukulis 4000 eiro apmērā.

Lai izmeklēšanas interesēs nodrošinātu pierādījumu iegūšanu un nostiprināšanu, kriminālprocesa ietvaros šā gada oktobra beigās tika veiktas procesuālās darbības - pēc kukuļa pieņemšanas tika aizturētas divas VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonas. Pierādījumu iegūšanā atbalstu sniegusi VID Muitas kriminālpārvalde.

Kriminālprocesa ietvaros iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, lai šobrīd KNAB izmeklētājs par aizdomās turētajiem atzītu kopumā piecas personas - vienu VID Muitas kriminālpārvaldes amatpersonu par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā (Krimināllikuma 320.panta trešā daļa) un otru par tās atbalstīšanu, divas personas par starpniecību kukuļošanā (KL 322.pants), kukuļa daļas piesavināšanos (KL 321.pants) un kukuļņemšanas atbalstīšanu, kā arī vienu personu par kukuļdošanu (KL 323.pants).

Visiem aizdomās turētajiem ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

KNAB norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu