Automašīnas, kuras savu vērtību saglabā vislabāk (29)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Automotive Rhythms, CC BY-NC-ND 2.0

Auto nozares pakalpojumu sniedzējs «Eurotax Schwacke» publiskojis pētījumu, kurā salīdzināts vieglo automašīnu vērtības kritums pēc trīs gadu lietošanas, pieņemot, ka tās nobraukušas 60 000 kilometru (km).

Pārliecinoši līderi vērtības saglabāšanā ir «SUV Large» klases spēkrati. Pēc 60 000 km «Porsche Cayenne Diesel» joprojām spēj saglabāt 77,3% no savas sākotnējās vērtības. No «Cayenne» ar 67,6% jau ievērojami atpaliek «VW Touareg», kam uz papēžiem min BMW «X6», Audi «Q7 un BMW «X5».

Visstraujāk savu vērtību zaudē dārgākie vidējās klases modeļi, no kuriem ar 55,6% labākās sekmes uzrāda BMW «525d», bet sadaļu noslēdz Audi «A6», kurš trīs gadu laikā zaudē vairāk nekā pusi savas vērtības.

Starp vidējās klases automašīnām mērenus rezultātus ar 62,1% un 60,9% uzrāda «VW Passat» un «Škoda Superb». Citās klasēs labākie ir BMW, «Mini» (66%) un Nissan «Quashqai+2» (63,6%).

Pētījumā kopumā apskatīti 30 dažādi auto modeļi.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu