Lietuvas ornitologus pārsteidz ieilgušais putnu migrācijas cikls (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lietuvas ornitologus šajā rudenī pārsteidzis ieilgušais putnu migrācijas cikls. Lai gan parasti oktobra nogalē migrācija jau tikpat kā beigusies, šajā garajā un siltajā rudenī tā vēl turpinās neierasti aktīvi, Lietuvas Radio stāstījis Vides ministrijas Bioloģiskās daudzveidības nodaļas galvenais speciālists Selemons Paltanavičs.

28.oktobrī Ventes raga ornitoloģiskajā stacijā pie Kuršu jomas notverti un apgredzenoti gandrīz 3000 gājputnu, kas šim gadalaikam ir visnotaļ neierasts skaits.

Žuvintas biosfēras rezervātā patlaban var vērot lielus zosu barus - lēsts, ka pārlidojumā no ziemeļiem tur jau labu laiku atpūšas aptuveni 5000 putnu. Rezervāta biologi novērojuši arī dzērves, tiesa, nelielā skaitā, bet Žuvintas ezerā peld lieli pīļu pulki, dūkuri, lauči un kormorāni.

Biologs atzinis, ka šis rudens ir ļoti neparasts - neraugoties uz nule aizvadīto vētru, daudziem bērziem vēl turas lapas, bet papeles un melnalkšņi vēl ir zaļi. Pļavās var atrast ziedošas pienenes, atmatās - trejkrāsu vijolītes, bet pie mājām zied vēlās rudens puķes.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu