Danstons no «Olympiacos» kļuvis par Eirolīgas kārtas MVP

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas turnīra pirmā posma trešās spēļu kārtas vērtīgāko spēlētāju kļuvis amerikāņu uzbrucējs Braients Danstons no Grieķijas komandas Pireju «Olympiacos».

Aizvadītajā kārtā pēdējo divu sezonu līgas čempionvienība «Olympiacos» ar 88:83 pieveica Minhenes «Bayern», bet Danstons palīdzēja ar 19 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un trim bloķētiem metieniem, kas deva 33 efektivitātes koeficienta punktus.

Cīņas gaitā Danstons realizēja septiņus no deviņiem divpunktu metieniem un visus piecus soda metienus. Tāpat viņš pārtvēra divas pretinieku piespēles un izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus.

Tikmēr pa 31 efektivitātes koeficienta punktam šajā kārtā nopelnīja divi pieredzējuši uzbrucēji - argentīnietis Andress Nočioni no Spānijas komandas Vitorijas «Laboral Kutxa» un Kijevas «Budiveļņik» pārstāvošais lietuvietis Darjušs Lavrinovičs.

Nočioni guva 20 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izprovocēja 11 noteikumu pārkāpumus mačā, kurā «Laboral Kutxa» ar 85:64 sagrāva Viļņas «Lietuvos Rytas», bet Lavrinovičs ar 22 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un trim rezultatīvām piespēlēm palīdzēja «Budiveļņik» ar 74:69 pārspēt Belgradas «Partizan nis» un tikt pie savas vēsturē pirmās uzvaras ULEB Eirolīgā.

Vērtīgāko spēlētāju labāko piecinieku noslēdza austrālietis Džo Inglss no Telavivas «Maccabi Electra» un Madrides «Real» pārstāvošais Nikola Mirotičs.

Inglss guva 14 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, izdarīja četras rezultatīvas piespēles un izprovocēja sešus noteikumu pārkāpumus, kas deva 30 efektivitātes koeficienta punktus cīņā, kurā «Maccabi Electra» ar 73:58 izbraukumā uzvarēja Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ».

Mirotičs savāca 28 efektivitātes koeficienta punktus - 19 punkti ar nekļūdīgu metienu precizitāti, kā arī sešas atlēkušās bumbas un divas rezultatīvas piespēles. Tas palīdzēja Madrides «Real» ar 93:74 uzvarēt Itālijas komandu Milānas «EA7 Emporio Armani».

Pēc trim spēļu kārtām bez zaudējumiem turnīrā cīnās vēl trīs komandas - Stambulas «Fenerbahce Ulker», Madrides «Real» un «Olympiacos».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu