Britu kompānijas aktīvi sāk lētā darbaspēka vervēšanu no Austrumeiropas (175)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CGP Grey, CC BY-SA 2.0

Lielbritānijas personāla atlases kompānijas aktīvi sākušas reklamēties Rumānijā, piedāvājot labi apmaksātu darbu. No nākamā gada 1.janvāra vairs nebūs nekādu ierobežojumu Rumānijas un Bulgārijas pilsoņiem apmesties uz dzīvi un strādāt Liebritānijā.

Britu premjers Deivids Kemerons šonedēļ intervijā izdevumam «Guardian» atgādināja par lielo imigrantu skaitu no Latvijas, Lietuvas un Polijas. Viņš norādīja, ka iebraucējus nevar vainot, jo viņi ir labi kvalificēti un grib strādāt, atšķirībā no vietējiem jauniešiem.

Vienlaikus gan Kemerons norādījis, ka turpmāk vajadzētu pateikt «stingru nē» iebraucējiem no Austrumeiropas, tā vietā sakārtot izglītības sistēmu un sagatavot jauniešus, kuri pilnībā spēj darīt šos darbus.

Tikmēr britu mediji sestdien ziņo, ka Lielbritānijas uzņēmumi aktīvi sākuši meklēt lēto darbaspēku Rumānijā un Bulgārijā. Uzņēmumi publicējuši desmitiem sludinājumu, kuros teikts, ka tiek meklēti viesnīcu darbinieki, viesmīļi un taksisti.

Kompānijas savos sludinājumos sola labu peļņu, turklāt uzsver, ka angļu valodas zināšanas nebūt nav vajadzīgas. Tāpat tiek uzsvērts, ka Lielbritānijā jau strādā tūkstošiem cilvēku no Austrumeiropas, kas palīdzēs iejusties jaunajā vidē.

Rumānijas darbā iekārtošanas uzņēmumi neslēpj, ka saņem ļoti daudz CV, kuros personas izteikušas vēlmi jau no nākamā gada sākuma doties darbā uz Lielbritāniju.

Tikmēr kritiķi ceļ trauksmi, ka kārtējais imigrantu vilnis vēl vairāk radīs problēmas vietējiem iedzīvotājiem atrast darbu.

Komentāri (175)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu