«Barons kvartāls» un «Ventspils» komandām uzvaras BBL spēlēs (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: barons.lv

Uzvaras Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta spēlēs sestdien izcīnīja Latvijas komandas «Barons kvartāls» un «Ventspils», turklāt Rīgas komandai tas bija pirmais panākums šosezon.

Pagājušās sezonas BBL čempioni un Latvijas vicečempioni «Ventspils» ar 68:60 (20:12, 22:17, 12:18, 14:13) savā laukumā pieveica sezonu sekmīgi iesākušo Lietuvas vienību Ķēdaiņu «Ņevežis».

Uzvarētājiem ar 17 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām palīdzēja Jānis Timma, 16 punktus sameta Ronalds Zaķis un 15 punktus pievienoja amerikānis Lorenco Viljamss.

«Ventspils» komandas rindās šajā mačā debitēja 2,15 metrus garais krievu leģionārs Anatolijs Kaširovu, kurš vienībai pievienojies uz pārbaudes laiku. Viņš 11 spēlētajās minūtēs guva četrus punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un nopelnīja piecas piezīmes.

Līdz ar to B apakšgrupas kopvērtējumā tagad vienīgā līdere ar trim uzvarām trijos mačos ir Lietuvas komanda «Šiauliai», bet tai ar trim panākumiem četros mačos seko «Ventspils» un «Ņevežis».

Kā ziņots, iepriekšējā BBL mačā «Ventspils» otrdien ar 68:84 izbraukumā piekāpās «Šiauliai». Savukārt «Ņevežis» pirms šīs cīņas šosezon bija uzvarējuši ne tikai visos BBL, bet arī Lietuvas čempionāta mačos.

Tikmēr Latvijas un Baltijas ceturtā spēcīgākā komanda «Barons kvartāls» ar 79:76 (28:16, 10:23, 23:27, 18:10) izbraukumā uzveica citu Lietuvas vienību Utenas «Juventus».

Uzvarētājiem 22 punktus sameta Kārlis Apsītis, 20 punktus pievienoja Ilmārs Bergmanis, bet 16 punkti bija Ilmāra Bergmaņa rēķinā.

Līdz ar to «Barons kvartāls» ar vienu panākumu četros mačos tagad ieņem sesto vietu C apakšgrupā.

Bez uzvarām BBL turnīrā šobrīd cīnās vēl trīs komandas, kuru vidū ir arī «Liepāja»/«Triobet» ar četrām neveiksmēm.

Vēl vienā C apakšgrupas spēlē sestdien piecas sekundes nospēlēja latvietis Raitis Grafs, bet Valgas «Maks&Moorits» ar rezultātu 50:93 (19:18, 10:25, 13:30, 8:20) zaudēja Tartu TU/«Rock». Šajā laikā Grafs protokolā nepaspēja atzīmēties un Valgas klubs BBL turnīrā joprojām ir bez uzvarām.

Nākamajā mačā TU/«Rock» otrdien savā laukumā uzņems «Ventspils» basketbolistus, uzsākot Eiropas Izaicinājuma kausa jauno sezonu.

Tāpat sestdien panākumu izcīnīja Māra Ļaksas un Jura Umbraško pārstāvētā Rakveres «Tarvas» komanda, kas divu Igaunijas vienību duelī ar 73:69 (16:20, 13:20, 19:12, 25:17) savā laukumā uzveica Raplas «Tyco».

Ļaksa ar 30 minūtēs gūtiem 17 punktiem kļuva par cīņas rezultatīvāko spēlētāju. Latviešu uzbrucējs arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, savācot 14 efektivitātes koeficienta punktus. Tikmēr Umbraško 18 minūšu laikā guva divus punktus un izcīnīja divas atlēkušās bumbas, cīņu noslēdzot ar vienu efektivitātes koeficienta punktu.

A apakšgrupas kopvērtējumā «Tarvas» ar divām uzvarām četrās spēlēs šobrīd ieņem sesto vietu.

Jaunajā BBL sezonā piedalās 21 komanda - pa vienai no Zviedrijas un Somijas, divas no Kazahstānas, piecas no Latvijas, kā arī pa sešām no Lietuvas un Igaunijas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu