Peineram 24 punkti pret Strēlnieku un Bagatski (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M.Lācis/Apollo

Ar 24 gūtiem punktiem Ukrainas čempionāta spēlē svētdien izcēlās latviešu basketbolists Žanis Peiners, tomēr viņa pārstāvētā «Mykolaiv» vienība, kuras treneru kolektīvā strādā Agris Galvenovskis un Artūrs Štālbergs, ar 65:86 (19:24, 14:19, 13:21, 19:22) savā laukumā zaudēja Jāņa Strēlnieka pārstāvētajai un Ainara Bagatska trenētajai valsts čempionvienībai Kijevas «Budiveļņik».

Peiners laukumā pavadīja 31 minūti, kas bija lielākais spēles laiks abu komandu rindās, realizējot sešus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un deviņus no 13 soda metieniem. Latvietis kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Tāpat Peiners iekrāja divas rezultatīvas piespēles, vienu atlēkušo bumbu, divus bloķētus metienus un trīs piezīmes, kas deva 18 efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Strēlnieks laukumā pavadīja 21 minūti un 45 sekundes, kuru laikā guva deviņus punktus, raidot grozā divus no četriem divpunktu metieniem, vienu no sešiem tālmetieniem un abus soda metienus. Vēl latvietis iekrāja trīs bumbas zem groziem, vienu pārtvertu bumbu, divas piezīmes un sešus efektivitātes koeficienta punktus.

Šajā sezonā Ukrainas čempionāts ir pārstāvēts ar ļoti daudziem Latvijas pārstāvjiem. Kopvērtējumā pašlaik piekto vietu ar divām uzvarām trijās spēlēs ieņem Rolanda Freimaņa pārstāvētā un Kārļa Muižnieka trenētā Južnijas «Himik» vienība, «Budiveļņik» ar diviem panākumiem četrās cīņās ir astotā, bet Jurija Aleksejeva un Andreja Šeļakova pārstāvētā «Odessa» ar diviem panākumiem četros mačos ieņem devīto vietu.

Tālāk desmito vietu ar vienu panākumu trīs mačos ieņem Ivara Timermaņa pārstāvētā Čerkasu «Mavpi», bet «Mykolaiv» vienība ar tādu pašu uzvaru un zaudējumu attiecību seko pozīciju zemāk. Savukārt Dņeprodzeršinskas «Dņipro-AZOT» vienība, kurā galvenā trenera asistents ir Guntis Endzels, ar trim neveiksmēm trijos mačos ir pēdējā, 14.pozīcijā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu