Notiks latviešu filmas «Tā dullā Strengas dēļ jeb vasara ar zelta teļu» pirmizrāde (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Filma «Tā dullā Strengas dēļ jeb vasara ar zelta teļu» tapusi Klapkalnciemā, kas ir viens no daudzajiem jūrmalciemiem. Jau gandrīz desmit gadus aktieris Juris Strenga tur pulcē vietējos, lai iestudētu operu.

Libreta izvēli nosaka kāds pēc Strengas domām aktuāls esošā gada notikums vai sociālpolitiska aktualitāte. Tā, piemēram, 2008. gadā par godu Pekinas olimpiādei tika uzvesta «Turandota». Tas esot bijis krāšņs uzvedums ar pašdarinātiem pūķiem un degošiem papīra lukturiem. Tad par godu vēlēšanām Strenga kopā ar ciema ļaudīm radīja jaunu interpretāciju Raiņa «Zelta zirgam». Šoreiz operas festivālam izvēlēta Bībeles tēma – tiek iestudēta Arnolda Šēnberga opera «Mozus un Ārons» un Verdi «Nabuko».

Filma tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu VAS «Latvijas valsts meži» finansētajā filmu programmā «Latvija šodien. Filmas režisore Līga Gaisa, scenārija autore Lote Eglīte, operators Valdis Celmiņš, skaņu režisors Anrijs Krenbergs.

Reizē ar «Tā dullā Strengas dēļ jeb vasara ar zelta teļu» pirmizrādi piedzīvos režisores Astras Zoldneres dokumentālā īsfilma «Jūras nauda», kas ir poētisks stāsts par dzīvi pie jūras un jūrā. Filma tapusi ar Hamburgas Šlēsviga-Holšteinas filmu fonda un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu; filmas ideja ieguvusi pirmo vietu «ARS Baltica» īsfilmu ideju konkursā. Režisore Astra Zoldnere, operators Ron Rosenberg, montāžas režisore Astrīda Konstante, skaņu režisors Anrijs Krenbergs, producente Līga Gaisa.

  • Pirmizrāde notiks rīt, 5. novembrī plkst. 18:30 kinoteātrī «Splendid Palace».
Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu