Tumšajā laikā sarosījušies auto spogulīšu zagļi - kuru auto īpašniekiem būtu jāuzmanās (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: matryosha, CC BY-SA 2.0

Zagto spoguļu topā atkal atgriežas BMW markas auto spoguļi, liecina apdrošināšanas sabiedrības «If Apdrošināšana» Atlīdzību daļas apkopotā informācija.

Kā norāda «If Apdrošināšana» komunikāciju vadītāja Daiga Bluķe, pēdējos četros mēnešos vērojams stabils BMW spoguļu zādzību pieaugums, kas jūlijā un septembrī attiecīgi veido pat 70% un 54% īpatsvaru no visiem zagtajiem auto spogulīšiem.

Oktobrī BMW spoguļi veido 32% no visiem zagtajiem auto spoguļiem, bet augustā to īpatsvars no kopējā zagto spoguļu skaita bija 36%. Pēdējos mēnešos salīdzinoši daudz zagti arī «Mercedes Benz» un «Audi» markas spoguļi. Vairāku mēnešu garumā ievērojami pieaudzis arī nozagto «Lexus» auto spogulīšu īpatsvars.

Savukārt citu Latvijā populāru auto marku – «Volkswagen», «Toyota», «Škoda» un citu - spoguļi tiek zagti ievērojami retāk. Ar retiem izņēmumiem auto spoguļu zādzības galvenokārt notiek Rīgā un Pierīgā, norāda «If Apdrošināšana» Transporta atlīdzību daļas vadītājs Pāvels Valainis.

Oktobrī līdz ar gada tumšā laika iestāšanos ir vērojams arī vandālisma gadījumu pieaugums, kuri bez auto spoguļu zādzībām ir saistīti ar saskrāpētu auto krāsojumu, izsistiem auto stikliem vai nozagtu automašīnas aprīkojumu.

«If Apdrošināšanā» oktobra sākumā arī tika saņemts klienta pieteikums ar lūgumu kompensēt izdevumus, kas bija saistīti ar pārdurtām auto riepām.

Jau ziņots ka Rīgā, Āgenskalnā oktobra sākumā vienas nakts laikā tika sabojātas vismaz 18 automašīnas, kurām tika pārdurtas riepas. Turklāt klientam auto riepas dažu dienu laikā tika pārdurtas atkārtoti. Kopumā, salīdzinot ar jūniju, oktobrī «If Apdrošināšana» Atlīdzību daļā klientu pieteikto vandālisma gadījumu skaits ir trīskāršojies.

Gada tumšajos mēnešos agri satumst, dienas ir krēslainas, tādēļ zagļi un vandāļi var rīkoties daudz nepamanītāki. Pieredze liecina, ka dažkārt arī mazvērtīgas lietas – iepirkumu maisiņš ar pārtikas produktiem vai konfekšu kārba – var kļūt par auto uzlaušanas iemeslu. «Auto īpašniekiem ir vērts vairāk pārdomāt, kādās vietās atstāt auto gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā,» norāda Valainis.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu