Krievija palaiž kosmosā raķeti ar olimpisko lāpu (93)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

No Baikonuras kosmosa stacijas Kazahstānā ceturtdien sekmīgi startējusi Krievijas raķete, kas nogādās Starptautiskajā kosmosa stacijā (SKS) trīs astronautus un olimpisko lāpu, kas paredzēta 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu atklāšanai.

Raķete ar kosmosa kuģi «Sojuz TMA» startēja paredzētajā laikā - plkst.8.14 (plkst.6.14 pēc Latvijas laika), informēja misijas kontroles centrs.

Trīs astronauti - krievs Mihails Tjurins, amerikānis Riks Mastračo un japānis Koiči Vakata - nodos lāpu diviem krievu astronautiem Oļegam Kotovam un Sergejam Rjazinskim, kuri to sestdien pirmo reizi vēsturē izvedīs atklātā kosmosā.

Drošības apsvērumu dēļ lāpa gan netiks iedegta. Skeptiķi lēš, ka šāds pavērsiens nebūs nekas slikts, jo lāpas liesma jau paspējusi nodzist vairāk nekā 20 reižu.

Līdz šim olimpiskā lāpa tikusi nogādāta kosmosa stacijās divas reizes - 1996.gadā un 2000.gadā -, taču abos notikumos lāpa netika iznesta atklātā kosmosā.

Kā ziņots, 2014.gada ziemas olimpiskās spēles Sočos būs lielākais pasākums Krievijā kopš Padomju Savienības sabrukšanas. Tās norisināsies no 2014.gada 7. līdz 23.februārim.

Komentāri (93)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu