Foto: Rīgā sacenšas profesionāli frizieri (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dmitrijs Mokejevs

Wella Professionals pārstāvis Baltijas valstīs «SIROWA Group» aizvada grandiozāko matu modes un frizieru industrijas šovu Baltijas vēsturē!

Šā gada 2. Novembrī Rīgā, norisinājās iespaidīgs pasaules līmeņa šovs «Wella Professionals TREND VISION AWARD 2013», kuru apmeklēja vairāk kā 1000 frizieru, salona īpašnieku un citu šīs industrijas pārstāvju.

Pasaulē populārā un iecienītā matu kosmētikas zīmola Wella Professionals konkurss Trend Vision Award (turpmāk - TVA) aizsākās pirms 11 gadiem, kā pirmā uz vietas vērojamā frizieru sacensība, veicinot meistaru matu griešanas, veidošanas un krāsošanas tehnikas talantu. Kopš tā laika TVA ir ieguvis nebijušu prestižu un cieņu frizieru vidū, un Trend Vision konkurss ir oficiāls noslēgums gadu ilgai frizieru darbībai un apliecinājums stabilam darbam un pūlēm. Katru gadu Wella Professionals iepazīstina četrus jaunus trendus, kas sniedz visaptverošu iedvesmu un vadlīnijas frizieriem, lai tās tālāk izmantotu savā darbā. Savukārt konkurss TREND VISION ir meistaru iespēja parādīt savu vīziju par kādu no šiem četriem trendiem, un meistari veido ne tikai frizūru, bet gan visu vizuālo tēlu, ieskaitot apģērbu un grimu. Nacionālā konkursa uzvarētāji iegūst tiesības savu valsti pārstāvēt starptautiskajā finālā, un lai gan šādas atlases agrāk ir notikušas gan Latvijā, gan Lietuvā, gan Igaunijā, vēl nekad iepriekš visu trīs Baltijas valstu konkursanti nav sacentušies vienā lielā BALTIJAS TREND VISION, lai pēcāk pārstāvētu visu reģionu starptautiskajā konkursā. TVA pulcē gan jaunos talantus, gan jau pieredzējušus meistarus, kuri piedalā s divās dažādās kategorijās YOUNG TALENT vecumā līdz 30 gadiem un COLOR – bez vecuma ierobežojuma.

Jau no plkst. 9:00 rītā spraigā sacensība bija vērojama Ķīpsalas Starptautiskajā izstāžu centrā, izstādes «Baltic Beauty 2013» ietvaros, taču fināla iznāciens un apbalvošana notika no plkst. 20:00 vakarā «Sapņu Fabrikā».

Pirmajā Baltijas Trend Vision konkursā abās kategorijās Zelta godalgas un tiesības pāstāvēt Baltiju Starptautiskajā Trend Vision uzvarēja meistari no Latvijas. Kategorijā Young Talent (Jaunais Talants) uzvaru izpelnījās 21 gadu jaunā friziere-modelētāja Svetlana Karpova, kas pārstāvēja Rīgas salonu «Coiffure», taču starp pieredzējušākajiem meistariem kategorijā COLOR (Krāsa) triumfēja talantīgā meistare un starptautisku konkursu uzvarētāja Ilze Eglīte no Valmieras salona «Soho».

Sudraba godalgu kategorijā Young Talent ieguva Kristina Morekvas no Igaunijas, kas pārstāvēja salonu «Make Your ID», savukārt kategorijas Color sudraba godalga nonāca Rīgas salona «Dzintreks» meistares Sintijas Trušinskas īpašumā.

Kategorijas Young Talent trešo vietu, jeb bronzu ieguva salona «Kirpimo Meistrai» meistare Anastasija Krupoviča no Lietuvas, taču kategorijā Color arī bronzas godalga nonāca pie meistares no Latvijas, skolas-studijas «Create in Riga» – Anastasijas Mihailovas.

Pasākuma laikā skatītājiem bija iespēja ar SMS balsojumu palīdzību izvēlēties arī savu simpātiju, jeb PEOPLE’S CHOICE balvas ieguvējus. Pēc spraigas sacensības šo godalgu kategorijā Young Talent ieguva Kristina Morekvas no Igaunijas, savukārt kategorijā Color par skatītāju simpātiju kļuva talantīgās meistares Diānas Laumanes modele, kas visiem par pārsteigumu bija kundze cienījāmā vecumā.

Kopumā kategorijā Young Talent piedalījās 18 dalībnieku, bet Color – 22 no visām trim Baltijas valstīm.

Pēc visu četrdesmit Trend Vision finālistu prezentācijas, gaidot konkursa rezultātu paziņošanu, skatītāji vēroja grandiozas kolekcijas, ko bija sagatavojuši meistari un stilisti ne tikai no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, bet arī SASSOON ACADEMY (Londona) jaunāko kolekciju «The Dandies», kas tikai pirms dažām nedēļām tika prezentēta Londonā «Salon International 2013» ietvaros. Lietuvu pārstāvēja Raimondas Pasternackis un Kestas Rimdžius ar patiesi vīrišķīgu un spilgtu vīriešu griezumu kolekciju «PUREMAN», Igaunijas stilistu komanda «Make Your ID» – Igors Zaharovs un Deniss Kovaļenko prezentēja kolekciju «FATUM», no Latvijas savu kolekciju «SUBORTUS» prezentēja salona «Dzintreks» radošā komanda Georgijs Edemskis un Vladimirs Makarenko, kā arī ar fantastisku šovu skatītājus pārsteidza pazīstamā latviešu stiliste-modelētāja, skolas-studijas «Create in Riga» īpašniece Natālija Rivoņenko (kolekcija «between you and me, day and night, earth and sky...»).

Papildus krāšņajām kolekcijām skatītājiem bija iespēja arī klausīties populāro dziedātāju Adelly un vērot jaunākās modes tendences Latvijas modes dizaineru darbos, kurus Latvijā vairākus gadus jau veiksmīgi virza konceptveikals «PAVILJONS».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu