Jēkabsone-Žogota Eirolīgas sezonu sāk rezultatīvi (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIBA Europe

Ar 18 punktiem jauno FIBA Eirolīgas sezonu ceturtdien iesāka latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, bet viņas pārstāvētā līgas čempione Jekaterinburgas UGMK izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru.

Aizvadītajā mačā Krievijas komanda ar 101:43 (25:9, 29:19, 23:7, 24:8) izbraukumā pārliecinoši pārspēja Ungārijas otro spēcīgāko klubu Ģēras «Uni».

Jēkabsone-Žogota laukumā pavadīja 25 minūtes un divas sekundes, kļūstot par cīņas rezultatīvāko spēlētāju. Latviete realizēja četrus no astoņiem divpunktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat Jēkabsone-Žogota tika pie trim atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm un divām pārtvertām bumbām.

Kā ziņots, neilgi pirms sezonas sākuma «Uni» komandas autobuss cieta smagā autoavārijā, kurā gāja bojā vienības galvenais treneris un ģenerālmenedžeris, bet lielākā daļa spēlētāju guva dažāda smaguma traumas. Vissmagāk cieta jaunā serbu spēlētāja Nataša Kovaseviča, kurai tika amputēta kāja. Šajā vasarā Kovaseviča bija Serbijas līdere Lietuvā notikušajā pasaules U-19 čempionātā, palīdzot savai komandai izcīnīt 11. vietu.

Pēc notikušā «Uni» komanda attiecās no dalības Viduseiropas līgā (MEL), spēkus koncentrējot Ungārijas čempionātam un FIBA Eirolīgai.

Jēkabsone-Žogota UGMK komandā pavadījusi pēdējās divas sezonas, abās izcīnot Krievijas čempionu titulu. Formāli gan Jēkabsone-Žogota 2012. gadā pie Krievijas čempionāta medaļām netika, jo sezonas beigās traumas dēļ laukumā nedevās.

Marta izskaņā UGMK komanda triumfēja FIBA Eirolīgas sacensībās, latvietei pie šī titula tiekot otro reizi karjerā. Pēc uzvaras turnīrā Jēkabsone-Žogota oficiāli paziņoja, ka beidz karjeru Latvijas izlasē.

Kā ziņots, no citām latviešu basketbolistēm trešdien ar uzvaru jauno FIBA Eirolīgas sezonu sāka Guntas Baško-Melnbārdes pārstāvētā Francijas komanda Monpeljē «Lattes» un Viļņas «Kibirkštis-VIČI» komanda ar Ievu Krastiņu ierindā, bet neveiksmi cieta Zanes Tamanes pārstāvētā Polijas komanda Krakovas «Wisla Can-Pack».

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu