Karostā pie jūras plāno būvēt elitāru ciematu (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Liepājā, Karostas ziemeļu daļā pie jūras, plānots būvēt elitāru privātmāju ciematu, aģentūru LETA informēja projekta virzītājs, SIA «Piemare Vestman Projekts» valdes loceklis arhitekts Andris Kokins.

Iecere par ciemata būvniecību radusies jau 2006.gadā, taču ekonomiskā krīze tās realizāciju aizkavējusi. Pašlaik atkal ir radusies interese par šādiem mājokļiem gan no vietējo iedzīvotāju puses, gan no ārzemniekiem.

«Ja runājam pavisam konkrēti, interesējušies ir cilvēki no Lietuvas un Sanktpēterburgas,» norādīja Kokins. Šīs intereses dēļ nolemts sākt pakāpenisku ieceres realizāciju. Kopējā teritorija, kas ilgtermiņā tiek nomāta no Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes, aizņem 35 hektārus. Pirmajā kārtā iecerēts apbūvēt aptuveni vienu desmito daļu no šīs teritorijas, uzbūvējot divus kvartālus ar 25 mazstāvu ēkām - privātmājām, rindu mājām un dvīņu mājām, kur kopā būs 40 mājokļi.

Pašlaik šai aptuveni 3,6 hektāru teritorijai tiek izstrādāts zemes ierīcības projekts un tehniskais projekts infrastruktūrai - ūdensapgādes un elektroapgādes tīkliem, kā arī ceļiem. Līdz šī gada beigām šos projektēšanas darbus iecerēts pabeigt, lai nākamgad varētu veikt komunikāciju un ceļu izbūvi. Pašu ēku būvniecība nākamgad vēl, visticamāk, nenotiks, pieļāva Kokins. Tomēr, ja būšot gribētāji, māju celtniecību tomēr varētu sākt arī nākamgad.

Ciematu nākotnē iecerēts attīstīt un paplašināt, uzbūvējot arī bērnudārzu, tirdzniecības vietu un sporta vai izklaides centru. Teritorijā ir atsevišķas zonas, kur nekādā gadījumā nevar būvēt privātmājas, jo tās paredzētas sabiedriskām ēkām, skaidroja Kokins. Arhitekts uzskata, ka ciemats varētu izveidoties par elitāru Liepājas dzīvojamo rajonu, kur jūrai tuvākā sabiedriskā celtne atradīsies tikai 80 metrus no krasta. Ciematā paredzēta mazstāvu apbūve līdz trim stāviem, bet privātmājām - līdz divarpus stāviem.

Uzņēmums iepriekš plānoja, ka Karostā ieguldīs ap 30 miljoniem eiro (21 miljonu latu), uzbūvējot daudzdzīvokļu namus ar 228 dzīvokļiem un 85 individuālās mājas, paredzot ciematā izvietot ap 700 iedzīvotāju.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu