Fetels: Pats labākais man tikai vēl priekšā (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nu jau četrkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions vācietis Sebastjans Fetels vēl nav sasniedzis visu un pats labākais viņam tikai vēl priekšā, uzskata pats braucējs.

Jau vēstīts, ka Fetels, kurš pārstāv pēdējo gadu labāko F-1 komandu «Red Bull», pāris posmus pirms čempionāta beigām nodrošināja jau ceturto čempiontitulu pēc kārtas, lai gan šobrīd viņš ir tikai 26 gadus vecs.

«Ticu, ka svarīgākais man vēl tikai ir priekšā, jo tas būtu skumji, ka 26 gadu vecumā es atskatītos pagātnē un teiktu: man vairs nav ko sasniegt. Katras sacensības, katra sezona ir jauns izaicinājums. Man netrūkst motivācijas,» Fetela teikto citē raidorganizācija BBC. «Necenšos nākotnē raudzīties pārāk tālu, nākamā sacīkste - tas ir viss, par ko domāju.»

«Esmu ambiciozs un vēlos uzvarēt. Mēs komandā mīlam motorsportu un mīlam sacensties, tāpēc nekāda papildu motivācija mums nav nepieciešama. Nedomāju par to, kas noticis iepriekš vai notiks pēc tam. Domāju tikai par konkrēto sacīksti, kvalifikāciju vai treniņbraucienu,» sacījis Fetels.

Vācietis jau ir izcīnījis septiņas uzvaras pēc kārtas, līdz ar to viņš atkārtojis pēc kārtas izcīnīto uzvaru visu laiku otru labāko rādītāju, kas pieder arī Mihaelam Šūmaheram (2004.gadā). Deviņas reizes pēc kārtas F-1 posmos spējis uzvarēt Alberto Askari (1952.gadā).

Kopumā Fetels šosezon uzvarējis 11 posmos. Ja Fetels uzvarēs arī sezonas atlikušajos divos posmos, viņš atkārtos 2004.gadā sasniegto Šūmahera rekordu - 13 panākumi vienā sezonā.

Fetels divus posmus pirms sezonas finiša ar 347 punktiem ir pārliecinošs līderis, bet viņam ar 217 punktiem seko «Ferrari» pilots Fernando Alonso no Spānijas. Savukārt trešais ir soms Kimi Raikonens no «Lotus» vienības, kurš sezonas gaitā iekrājis 183 punktus.

Nākamais posms 17.novembrī norisināsies ASV.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu