Policija prognozē bojāgājušo skaita pieaugumu uz ceļiem (20)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lakewentworth, CC BY-NC 2.0

Šogad 10 mēnešos uz Latvijas ceļiem gājuši bojā 135 cilvēki, kas ir par pieciem mazāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, tomēr policisti un satiksmes eksperti prognozē, ka šogad kopumā uz ceļiem ies bojā vairāk cilvēku nekā pērn, liecina Valsts policijas (VP) apkopotie dati.

Policija prognozē, ka šogad uz ceļiem Latvijā kopumā varētu iet bojā 150 cilvēku, kas ir par diviem vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad uz ceļiem gāja bojā 148 cilvēki.

VP norāda, ka ik gadu vismaz trešdaļa bojā gājušo ir gājēji. Pērn 63% gadījumu no ceļu satiksmes negadījumiem ar letālu iznākumu notikuši krēslā vai tumsā.

Policija aicina gājējus būt piesardzīgiem, pārvietojoties gar brauktuvi diennakts tumšajā laikā. Drošākais veids, kā tikt pamanītiem rudens vakaru tumšajā laikā, ir – lietot atstarotājus. Tāpat policija aicina būt uzmanīgus arī autovadītājus un izvēlēties braukšanas laikam un ceļa apstākļiem piemērotu ātrumu.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu