Liepkalnes desmit punkti neglābj no zaudējuma

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Desmit punktus Spānijas augstākās līgas spēlē sestdien guva Latvijas izlases basketboliste Dita Liepkalne, tomēr viņas pārstāvētā Bembivres «Embutidos Pajariel» komanda ar 75:77 (17:15, 19:20, 19:17, 20:25) piekāpās «Gran Canaria».

Liepkalne, kura kļuva par iepriekšējās kārtas otro vērtīgāko spēlētāju visā līgā, šoreiz nospēlēja 20 minūtes un 30 sekundes, realizējot piecus no septiņiem divpunktu metieniem. Tāpat viņa izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus un nopelnīja trīs piezīmes, kas deva 11 efektivitātes koeficienta punktus.

Citā mačā pirmo uzvaru šosezon izcīnīja Samoras «CD Zamarat» komanda ar latvieti Lindu Rubeni sastāvā, kas ar 70:64 (21:11, 12:17, 10:14, 12:13, 15:9) savā laukumā pagarinājumā pārspēja Burgosas «Beroil-Ciudad».

Rubene laukumā pavadīja desmit minūtes un 51 sekundi, kuru laikā grozam garām raidīja vienīgo izpildīto divpunktu metienu. Šajā laikā latviete arī nopelnīja piecas piezīmes, kas deva negatīvu efektivitātes koeficienta rādītāju -4.

Kopvērtējumā «Embutidos Pajariel» komanda ar trim uzvarām piecās spēlēs ieņem ceturto vietu, bet «CD Zamarat» ar vienu uzvaru pakāpās uz devīto vietu 12 komandu konkurencē.

Pagājušo sezonu Liepkalne noslēdza Latvijas klubā «Cēsis», bet sezonas pirmo pusi viņa aizvadīja Spānijas otrās līgas vienībā «Cortegada». Šovasar Liepkalne pirmo reizi spēlēja Latvijas izlases rindās Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Tikmēr Rubene iepriekšējos četrus gadus pavadīja studējot ASV, bet šovasar viņa nesekmīgi cīnījās par vietu Latvijas izlasē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu