Sīrijas opozīcija nolēmusi piedalīties miera sarunās (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Reuters/Scanpix

Lielākā Sīrijas opozīcijas grupējumu alianse - Rietumu atbalstītā Nacionālā koalīcija - naktī uz pirmdienu sanāksmē Stambulā pieņēmusi lēmumu par piedalīšanos ASV un Krievijas rosinātajās miera sarunās ar Sīrijas prezidenta Bašara al Asada valdību.

Kā teikts koalīcijas paziņojumā, grupējuma pārstāvji miera sarunās piedalīsies vienīgi tad, ja Damaskas valdība izveidos humanitāros koridorus uz aplenktajiem apvidiem, kā arī atbrīvos ieslodzītos, pirmkārt, sievietes un bērnus.

Nacionālās koalīcijas paziņojuma fragmentus izplatījis tās priekšsēdētāja Ahmada al Džarbas administrācijas vadītāja Monzera Azbika birojs.

Paziņojumā arī skaidri norādīts, ka koalīcija neatkāpjas no savas prasības, ka Asads nedrīkst piedalīties pārejas valdībā.

Sīrijas miera konference - tā dēvētais forums «Ženēva 2» - varētu notikt ne ātrāk kā decembrī, jau iepriekš ziņoja konferences gatavošanas procesiem tuvu stāvoši avoti.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu